Urmărește dezbaterea live

Ryanair a raportat pierderi COLOSALE
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Zbor Ryanair deturnat la Minsk: UE se pregăteşte să-l lovească "la portofel" pe Lukaşenko
Zbor Ryanair deturnat la Minsk: UE se pregăteşte să-l lovească "la portofel" pe Lukaşenko
Ryanair Holdings PLC a raportat luni pierderi de 226 milioane de euro în trimestrul trei din 2020, faţă de un profit de 910 milioane de euro în perioada similară din 2019, pe fondul restricţiilor de călătorie impuse de guvernele Uniunii Europene, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit DPA şi Reuters.

Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când operatorul aerian irlandez raportează pierderi în sezonul de vară, dar un bilanţ mai solid decât se estima a atenuat declinul acţiunilor la bursă. Luni, titlurile Ryanair înregistrau un declin de 1%, în timp ce operatorul aerian low-cost easyJet şi International Airlines Group (proprietarul British Airways) înregistrau scăderi de peste 5%, după ce Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricţiile pentru zone locale.

Germania AJUTĂ indrustria auto cu 2 miliarde de euro

Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, a explicat că, deşi compania se aşteaptă ca în acest an financiar să transporte 38 de milioane de pasageri, este imposibil de dat o prognoză, ţinând cont de măsurile impuse de guverne pentru a stopa al doilea val de infecţii. În anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019 compania transportase 149 de milioane de pasageri.

Dar Ryanair ar putea avea o evoluţie mai bună în această iarnă, comparativ cu traficul aerian la nivel european, care ar urma să înregistreze un declin de 25% faţă de nivelul de anul trecut, a explicat O'Leary, care estimează că în vara lui 2021 compania ar putea opera între 50% ţi 80% din capacitatea sa de dinaintea pandemiei, în funcţie de evoluţia crizei.

Ryanair nu a prezentat estimări privind câştigurile din acest an, dar şeful companiei a avertizat că pierderile se vor accentua probabil în a doua parte a anului, iar operatorul aerian ar putea raporta primele pierderi anuale din 2009.

Operatorii aerieni din Europa susţin că lipsa unui sistem de restricţii coordonat şi a unor reglementări comune de carantină afectează redresarea industriei aeriene, afectată semnificativ în urma pandemiei.

Preţul biletelor va fi de asemenea "redus semnificativ", a anunţat recent şeful Ryanair, care se aşteaptă ca sezonul de iarnă din 2020 "să fie un eşec".

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, după numărul de pasageri, opera 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel