Rusia testează o armă capabilă să declanșeze POTOPUL
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Racheta chineză s-a dezintegrat. Unde a CĂZUT
Racheta chineză s-a dezintegrat. Unde a CĂZUT
În vara acestui an, Rusia intenționează să deplaseze în Arctica o rachetă cu propulsie nucleară concepută să explodeze în zonele de coastă ale țărilor inamice. Și nu sunt speculații sau invenții, cum probabil, va declara Moscova, așa cum obișnuiește când Occidentul o acuză de atitudine agresivă. Pentru că există dovezi, scrie Business Insider. 

Sunt imagini din satelite furnizate postului de televiziune american CNN de Maxar, o societate ce dezvoltă sateliți. Fotografiile arată că Rusia testează noi arme în Arctica, unde construiește o importantă infrastructură militară semnificativă în zonă, tot mai lipsită de gheață din cauza schimbărilor climatice.

Potrivit CNN, Rusia și-a propus să lanseze, în această vară, din Arctica, racheta Poseidon 2M39, descrisă în unele rapoarte drept armă a Apocalipsei, din cauza puterii sale devastatoare. Dispozitivul, ale cărui imagini au apărut pentru prima oară pe televiziunea de stat rusă în 2015, este o torpilă nucleară subacvatică proiectată să lovească fundul oceanului, declanșând un tsunami radioactiv, care ar putea răspândi radiații mortale pe mii de kilometri de teren, făcându-l nelocuibili. Va fi ca un potop nimicitor.

În februarie, președintele rus Vladimir Putin i-a cerut ministrului Apărării să prezinte o evaluare a „etapei cheie” a testelor, în condițiile în care se așteaptă teste ulterioare în cursul acestui an, potrivit Times of London. Rusia și țările NATO și-au sporit activitățile în regiunea arctică în ultimii ani, creșterea temperaturii mării făcând-o mai accesibilă, a comentat Christopher Woody de la Business Insider.

Citește și Racheta-FULGER este REALĂ! Poate DISTRUGE Moscova în 20 de minute

Rusia are cea mai lungă coastă arctică din lume și obține aproximativ un sfert din PIB-ul său din regiune. Ruta Mării Nordului este o cale de transport importantă pentru Moscova. Luni, Pentagonul a declarat că monitorizează „foarte atent” rapoartele privind activitatea militară rusă și consolidarea infrastructurii rusești în Arctica.

"Fără a intra în evaluări specifice serviciilor de informații, este evident că monitorizăm totul foarte atent", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John F. Kirby. „Este evident că supraveghem situația și, așa cum am spus mai devreme, avem acolo interese de securitate națională pe care știm (...) că trebuie să le protejăm și să le apărăm”, a spus John F. Kirby. „Și, așa cum am spus, nimeni nu este interesat ca Arctica să fie militarizată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel