Rusia s-a DEZLĂNȚUIT și a lansat un val de atacuri
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Țintele au fost peste Ocean
Țintele au fost peste Ocean
Hackeri cu baza în Rusia au lansat un nou val de atacuri împotriva unor întreprinderi americane prin ransomware, un tip specific de malware care le permite criptarea datelor în sistemul informatic şi pe care le fac accesibile doar în schimbul plăţii unei răscumpărări, au avertizat vineri experţi informatici, citaţi de AFP.

Societatea de protecţie informatică Symantec a indicat că a identificat cel puţin 31 de ţinte în SUA, dintre care opt companii se află printre cele 500 cele mai importante din ţară.

"Autorii acestor ameninţări par foarte abili şi experimentaţi, capabili să pătrundă în sistemul informatic al unor companii printre cele mai bine protejate, sustrăgând autorizaţii şi plimbându-se liber în reţelele interne ale acestor societăţi. WastedLocker este un ransomware extrem de periculos", a subliniat Symantec.

"Cel puţin 31 de clienţi au fost atacaţi, ceea ce înseamnă că numărul real al atacurilor este probabil mult mai ridicat. Atacatorii au reuşit să pătrundă în reţelele organizaţiilor vizate şi erau pe cale să pregătească terenul pentru a-şi executa atacul în ransomware", a precizat Symantec.

Mai devreme în cursul acestei săptămâni un avertisment asemănător fusese lansat de societatea britanică de cibersecuritate NNC Group, care a avertiza împotriva ameninţării WastedLocker încă din luna mai. Experţii afirmă că doi cetăţeni ruşi, Maxim Iakubeţ şi Igor Turaşev, participă la aceste operaţiuni. Cei doi au fost inculpaţi în SUA în decembrie 2019 şi sunt acuzaţi că ar fi implicaţi în Evil Corp, un grup de hackeri suspectaţi că atacă bănci americane şi britanice.

Citește și Sateliți ucigași. Risc uriaș. Americanii contează pe sprijinul aliaților

Potrivit lui Stefano Antenucci, analist la NCC, specialiştii în cibersecuritate pot demonstra "cu un grad mare de certitudine" că ultimul ransomware provine de asemenea de la Evil Corp. Justiţia americană estimează că grupul Evil Corp are legătură cu serviciile de informaţii ruse şi a reuşit să sustragă peste 100 milioane de dolari.

Trezoreria americană a adoptat sancţiuni împotriva celor doi ruşi şi a oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informaţii care ar duce la arestarea lui Iakubeţ. Aceasta este recompensa cea mai mare oferită vreodată pentru capturarea unui hacker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel