Rusia pare să fi depășit vârful epidemiei
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Oficialii sicilieni ar fi raportat cifre false
Oficialii sicilieni ar fi raportat cifre false
Rusia pare să fi depăşit vârful valului de contaminări cu noul tip de coronavirus, ceea ce le permite autorităţilor să "ridice cu precauţie" măsurile de izolare, a anunţat miercuri premierul rus Mihail Mişustin, informează dpa şi Reuters.

"Astăzi este prima zi când numărul celor care s-au vindecat depăşeşte numărul celor care s-au îmbolnăvit", a spus Mişustin în timpul unei întâlniri cu oficiali de prim rang, potrivit agenţiei de presă ruse Interfax.

Oficialii ruşi au subliniat că în ultima săptămână şi jumătate s-a înregistrat o rată de contaminare în scădere, în condiţiile în care ei caută să relaxeze restricţiile ce au agravat problemele economice ale ţării.

"Este posibil ca sistemul nostru de sănătate să fi început să depăşească vârful în ceea ce priveşte solicitarea lui", a spus Mişustin. "Aceasta arată că situaţia se stabilizează gradual, mai ales la Moscova, care s-a aflat în centrul luptei împotriva noilor contaminări", a adăugat premierul rus.

Moscova, capitala şi cel mai mare oraş al Rusiei, a înregistrat aproximativ jumătate dintre cazurile de contaminări raportate în această ţară.

Numărul de cazuri înregistrate în Rusia a depăşit 300.000 miercuri, dintre care aproximativ o treime dintre pacienţi sunt în prezent internaţi la spital, potrivit autorităţilor ruse.

Citește: Al doilea val de Covid-19 bagă China din nou în carantină

Rusia are mai mult de 90.000 de paturi de spital ocupate de pacienţi bolnavi de COVID-19, dintre care mai mult de 2.000 sunt conectaţi la ventilatoare, a informat vicepremierul rus Tatiana Golikova, citată de TASS.

"În prezent, rata de mortalitate de COVID-19 este în Rusia de 0,95, mult mai mică decât la nivel mondial", a subliniat Golikova, susţinând că experţi încearcă să afle de ce rata de deces din Rusia este atât de mică.

Rusia a respins în mod categoric informaţiile din mass-media occidentale conform cărora ea ar fi sub-raportat rata sa de decese de COVID-19.

Rusia a înregistrat oficial doar 2.972 de decese în directă conexiune cu noul tip de coronavirus, potrivit serviciului federal de monitorizare.

Numărul total de contaminări a ajuns miercuri la 308.705, cu o creştere de 8.764 în ultimele 24 de ore. Rusia este pe locul doi în lume, după SUA, în ceea ce priveşte numărul de persoane contaminate, în timp ce Brazilia se află pe locul trei, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Premierul rus Mihail Muşustin şi-a reluat marţi toate acticităţile, după aproape trei săptămâni de la spitalizarea sa din cauza contaminării cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel