Rușii, la un pas de crearea super soldatului. Dotări rupte ca din jocurile video
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Noile echipamente pe care le pregătesc rușii sunt desprinse parcă din fileme SF
Noile echipamente pe care le pregătesc rușii sunt desprinse parcă din fileme SF
Rusia va integra abilitarea de a controla mici roiuri de drone de atac, roboți și exoschelete în capabilitățile noii generații de echipamente pe care militarii le vor utiliza și purta, un program de dezvoltare care seamănă mai mult cu o actualizare a unui joc video decât realitate.

Echipamentul va fi dezvoltat pentru a spori conștientizarea situației de către fiecare soldat, pentru a îmbunătăți performanța și eficiența în luptă și pentru a reduce riscul pierderii de vieți pe câmpul de luptă.

O nouă generație de echipament de luptă

Într-un articol al publicației Rossiiskaya Gazeta, preluat de AsiaTimes, generalul rus Oleg Salyukov a declarat că ”unul dintre proiectele actuale de cercetare și dezvoltare, care se desfășoară la cererea comandamentului forțelor terestre, are în vedere crearea unei unelte de luptă de nouă generație care să includă elemente care sporesc abilitățile fizice ale personalului”. 

Aceste încorporări includ ”exoscheletele speciale de luptă”, integrarea roboților de luptă și de sprijin, precum și a dronelor de recunoaștere și de atac de clasă mică și mini, a mai explicat generalul Salyukov.

După cum a relatat recent și agenția rusă de știri TASS, firma de tehnologie militară Rostec a explicat că echipamentul de luptă de nouă generație ”Sotnik”, este în curs de dezvoltare de către unul dintre parteneii săi - Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Ingineria Mașinilor de Precizie TasNIItochMash - și va încorpora micro-drone legate la un sistem de comandă automatizat la nivel tactic.

Navele de luptă ale Rusiei, AMENINȚATE. Este SFÂRȘITUL

Se anticipează că cercetarea și dezvoltarea pentru următoarea generație de echipament de luptă, care va înlocui în cele din urmă armura actuală „Ratnik” (Războinic), va dura din 2020 până în 2023.

Capabilități incredibil de avansate

În afară că vor fi cu 20% mai ușoare decât armurile „Ratnik”, imaginile de pe camerele micro-dronelor vor fi, de asemenea, proiectate direct pe vizorul din casca soldatului sau pe ochelarii de protecție, alături de comenzi și hărți ale terenului.

De asemenea, este de așteptat ca echipamentul de luptă Sotnik să fie format din cizme rezistente la mine, un costum termic special care îl face pe soldat invizibil pentru senzorii cu infraroșu și un costum antiradar, mai scrie TASS.

Poate cel mai impresionant aspect dintre toate, este probabil faptul că va fi folosit un material electroactiv cromogen, care permite echipamentului de luptă să-și schimbe culoarea pentru a se amesteca cu terenul locației misiunii. Acesta fiind un alt aspect care aduce mai mult cu science-fiction-ul decât realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel