Rușii au început livrarea sistemului Panțîr S1 către Serbia
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Pantir S1
Pantir S1
Rusia a livrat Serbiei sistemul de apărare antiaeriană Panțîr S1, informația confirmată de ministrul sârb al Apărării, relarează DW.

"Serbia și-a consolidat capacitățile defensive și de descurajare", a spus ministrul printr-o declarație.

„În acest fel, capacitatea noastră de a rămâne neutri din punct de vedere militar este consolidată în continuare, ceea ce reprezintă un angajament de securitate fundamental al comandantului șef al Forțelor Armate Sârbe, Aleksandar Vucic, guvernului nostru și Adunării”, a adăugat Ministerul Apărării.

Achiziționarea sistemului de apărare, format din radar, rachete sol-aer și tun de 30 mm, a fost convenită anul trecut. Sistemul de foc rapid este destinat apărării împotriva rachetelor de croazieră, drone și aeronave la o altitudine de până la 15.000 de metri, și are o rază de acțiune de până la 20 de kilometri.

Navă inutilă. Rusia nu are nevoie de așa ceva, spun americanii

Știrea vine la numai câteva zile după ce ministrul rus al Apărării, Sergei Șoigu, a efectuat o vizită la Belgrad unde a declarat că legătura dintre cele două națiuni a ajuns la un nou nivel.

Serbia rămâne un aliat cheie al Rusiei chiar dacă este o candidată pentru Uniunea Europeană. Serbia s-a angajat să rămână în afara NATO și a refuzat să se alăture sancțiunilor vestului împotriva Moscovei în conflictul ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel