România devine producătoare de baterii pentru autovehicule electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rombat
Rombat
România se alătură marii industrii de producție de baterii auto Li-Ion pentru autoturismele electrice, prin Rombat care va demara producția acestora înceăând cu această primăvară.

România este foarte aproape de a avea începând cu acest an prima unitate de producție de baterii Li-Ion pentru mașini electrice, această urmând să fie operată de producătorul de baterii Rombat.

Investiție de 12 milioane de euro

Nouă unitate de producție pentru baterii Li-Ion, dedicate mașinilor electrice, ocupă o suprafață de 5.000 de metri pătrați pe două nivele, având o capacitate de producție de 100 MWh pe luna. Pentru a deveni operațională, unitatea de producție a necesitat o investiție substanțială din partea celor de la Rombat, care s-a ridicat la nu mai puțîn de 12 milioane de euro. Nouă facilitate de producție se află chiar în apropiere de București, în localitatea Cernica. În condițiile în care o bună parte dintre mașinile electrice de oraș sunt dotate la această ora cu baterii de circa 50 kWh, capacitatea de producție a celor de la Rombat va fi suficientă pentru aproape 24.000 de mașini electrice pe an.

Eduard Croitoru, director de marketing și de vânzări în cadrul Rombat, a declarat cu această ocazie că “uzina de celule Li-Ion de la Cernica este pasul către viitor făcut de Rombat”. Totodată, Cernica susține că cele 12 milioane de euro reprezintă “o investiție de referință pentru piață românească”. Dezvoltarea bateriilor pentru mașinile electrice reprezintă intrarea pe o piață nouă pentru cei de la Rombat, în colaborare cu specialiștii din cadrul Prime Technologies urmând să dezvolte baterii Li-Ion de tip custom made pentru mașinile electrice.

Rombat este o companie cunoscută deja pe piață locală pentru producția de baterii clasice plumb acid, dedicate mașinilor cu motoare cu combustie internă. Conform oficialilor companiei, producția bateriilor clasice va continuă și în perioada următoare. Totuși, cererea din ce în ce mai mare pentru mașinile electrice i-au făcut pe cei de la Rombat să investească și în această direcție. Asta nu înseamnă însă că nu mai există piață pentru bateriile clasice, cei de la Rombat fiind de părere că producția acestora va continuă încă cel puțîn 20 de ani!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel