Renault ”atacă” o nouă generație de mașini
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Bloomberg: Discuţiile dintre Renault şi Nissan privind restructurarea alianţei se vor prelungi şi în 2023
Bloomberg: Discuţiile dintre Renault şi Nissan privind restructurarea alianţei se vor prelungi şi în 2023
Grupul francez Renault va dezvolta şi asambla viitoare generaţie a modelelor Micra ale partenerului Nissan, a informat Ashwani Gupta, directorul operaţional al companiei nipone, într-un moment în care cei doi producători auto încearcă să-şi relanseze alianţa printr-o cooperare mai strânsă în domeniul producţiei, transmite Reuters.

Planurile privind Micra reprezintă un exemplu al strategiei leader-follower, pentru reducerea costurilor, sporirea competitivităţii şi profitabilităţii, a explicat Ashwani Gupta, într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Monde.

Modelele Nissan Micra sunt deja asamblate la fabrica Renault din Flins, Franţa, deşi unitatea ar urma să se axeze pe activităţi de reciclare din 2024, când expiră ciclul de viaţă al gamei de maşini produse la Flins. "Pentru următoarea generaţie Micra, vom urma Renault şi vom cere Renault să dezvolte şi să fabrice viitorul Micra pentru noi", a declarat Gupta.

În mai, Renault, Nissan şi Mitsubishi au anunţat un noul model de cooperare în afaceri, pentru reducerea costurilor, sporirea competitivităţii şi profitabilităţii, conform unei noi scheme a alianţei, în condiţiile în care companiile auto din întreaga lume sunt afectate de efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Partenerii din cadrul alianţei utilizează schema leader-follower pentru a spori eficienţa şi competitivitatea produselor şi tehnologiilor, iar aproape 50% din modele vor fi dezvoltate şi produse în conformitate cu schema leader-follower până în 2025. Producătorii auto vor să-şi reducă costurilor împărţind mai sistematic producţia lor. Investiţiile per model vor fi reduse cu până la 40% pentru vehiculele incluse în noua schemă.

Citește și Daimler accelerează producția de la Sebeș

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.), are 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel