Renault are lista scurtă a numelor pentru postul de director general
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Renault reconsideră politica sa din China
Renault reconsideră politica sa din China
Renault este aproape de finalizarea listei cu numele candidaţilor pentru funcţia de director general şi ar putea-o încheia înainte de sfârşitul anului, a afirmat, luni, preşedintele companiei franceze, Jean-Dominique Senard, transmite Reuters.

"Lista va fi finalizată într-o perioadă foarte scurtă de timp", le-a spus Senard jurnaliştilor, în marja unei conferinţe a grupului auto.

Statul francez este principalul acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%.

În octombrie, Consiliul de Administraţie al Renault a votat în favoarea demiterii directorului general Thierry Bollore şi a desemnat-o pe Clotilde Delbos, care ocupa funcţia de director financiar, în postul de director general interimar.

Potrivit surselor citate de Reuters, Clotilde Delbos şi-ar fi exprimat dorinţa de a fi luată în considerare pentru o numire permanentă, dar deocamdată nu este sigur că se află pe lista scurtă. Această listă, care nu era finalizată vineri seara, ar urma să fie compusă doar din trei nume şi va fi trimisă în zilele următoare comitetului de guvernanţă al grupului Renault. Printre candidaţii aflaţi pe această listă scurtă se numără Didier Leroy, director la Toyota, care era văzut ca un posibil înlocuitor al lui Ghosn după arestarea acestuia. Alţi candidaţi, susţin sursele, ar fi franco-germanul Patrick Koller, director general al producătorului de componente auto Faurecia, şi Luca de Meo, şeful SEAT, subsidiara Volkswagen.

Renault-Nissan-Mitsubishi se pregătește de viitor. Care este planul

Analiştii se aşteaptă ca producătorul auto să aleagă un nou director general până la finalul anului, pentru a se concentra deplin pe operaţiunile sale, în condiţiile în care vânzările auto sunt în scădere pe plan global. Mai mult, luna trecută, agenţia de evaluare financiară Fitch a înrăutăţit perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Renault de la stabilă la negativă.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel