Relaxare. Se elimină mai multe restricții. Anunț făcut de Raed Arafat
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Arafat a făcut anunțul! Minivacanţa de 1 decembrie, interzisă persoanelor nevaccinate
Arafat a făcut anunțul! Minivacanţa de 1 decembrie, interzisă persoanelor nevaccinate
Noi relaxări în România. Se pot desfășura competiții sportive cu public, pelerinaje și concerte, în anumite condiții, anunță secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat. Starea de alertă se prelungește cu încă o lună, din 13 mai.

Raed Arafat anunță, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea stării de alertă pe încă o lună, începând cu data de 13 mai.

Din aceeași dată se elimină mai multe restricții.

Noutățile enumerate de secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne:

- se permite circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, între orele 2.00 - 5.00, pentru participarea la sărbătoarea Ramadanului

- este eliminată restricția privind participarea la organizarea de procesiuni și / sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reședință. Se va permite organizarea de procesiuni și sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

- crearea de posibilități în așa fel încât competițiile sportive să se poate desfășura în România cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru cele care au avut COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore.

Certificatul european de vaccinare. Când intră în vigoare

„Era propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În timpul ședinței de Guvern s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătății, și testul antigen, care să nu aibă mai mult de 24 de ore și să fie efectuat de cineva autorizat”, spune Arafat.

- organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și / sau concerte să se poată desfășura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spațiului doar ca evenimente test sau pilot, după aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății.

În acest caz, regulile privind testele antigen și ale persoanelor care au fost bolnave în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de 15 zile, rămân valabile la fel ca pentru activitățile sportive”, afirmă Arafat citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel