Reguli mai relaxate pentru acordarea de ajutoare pentru regiunile sărace ale UE
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Regulile vor fi mai relaxate
Regulile vor fi mai relaxate
Comisia Europeană a relaxat luni regulile care permit statelor membre UE să acorde mai multe ajutoare pentru a ajuta regiunile mai puţin dezvoltate din blocul comunitar să îşi atingă obiectivele ecologice şi digitale destinate stimulării creşterii economice, informează Reuters.

Executivul comunitar a precizat că guvernele vor putea să acorde stimulente de investiţii în aceste zone, pe lângă un plafon mai mare cu privire la ajutoarele de stat. Astfel de zone sunt regiunile periferice, zonele de graniţă, zonele în tranziţie şi zonele care se confruntă cu o pierdere de populaţie.

Conform noilor linii directoare privind ajutoarele regionale, gradul de acoperire va creşte până la 48% din populaţia UE, faţă de 47% anterior. Noile linii directoare revizuite vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2022, pentru a oferi suficient timp statelor membre să îşi pună la punct hărţile de ajutoare regionale.

CE pe punctul de a mobiliza 800 miliarde de euro pentru redresare

"Noile linii directoare privind ajutoarele regionale vor permite statelor membre să sprijine cele mai defavorizate regiuni europene să ajungă din urmă şi să reducă decalajele în termeni de bunăstare economică, venit şi şomaj", a declarat comisarul european pentru competiţie, Margrethe Vestager.

Ajutoarele regionale sunt un instrument important utilizat de statele membre pentru a creşte dezvoltarea regională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel