Regulamentul BNR trebuie schimbat, anunță ministrul Finanțelor
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Banca Națională a României
Banca Națională a României
Băncile comerciale din România lucrează la un mecanism pentru condiţii mai relaxate faţă de clienţi, care să fie aplicat pe termen mai lung, dar în acelaşi timp trebuie schimbat şi regulamentul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, marţi seara, la Digi 24, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Am vorbit recent cu băncile. Se lucrează la un mecanism. Se pregătesc nu doar pentru o perioadă de o lună - două, cred că se gândesc la un mecanism care să fie pe o perioadă mai lungă. Aici trebuie schimbat puţin regulamentul Băncii Naţionale, pentru că după două luni de zile, dacă nu se plăteşte o rată, ştiţi foarte bine că apar anumite costuri pentru bănci, deoarece vor fi clasificate ca şi credite neperformante şi atunci trebuie adus capital. Condiţiile trebuie relaxate şi sigur se va găsi o soluţie în perioada următoare. O reglementare se schimbă, iar băncile vor să facă un lucru bun şi care să se întindă pe o perioadă mai lungă, nu doar pentru o lună de zile", a afirmat Cîţu.

În acelaşi context, ministrul a punctat faptul că în perioada următoare va fi reintrodusă în sistem lichiditate de 10 miliarde de lei din TVA, iar informatizarea Fiscului va continua.

Citește și Cîțu: Să găsească soluţii pentru amânarea ratelor, trei luni de zile

"Din partea noastră nu vor exista probleme, fragmentări. Vom reintroduce lichiditate în sistem şi aici este vorba de 10 miliarde de lei din TVA. ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, n.r.) are un mod mai relaxat, în această perioadă. Nu încurajăm evaziunea fiscală, dar putem să facem controale şi de la distanţă. Vom folosi această perioadă şi pentru informatizarea ANAF", a spus oficialul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel