Răspuns la coronavirus: Comisia Europeană încurajează statele membre să utilizeze REACT-EU
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Răspuns la coronavirus: Comisia Europeană încurajează statele membre să utilizeze REACT-EU
Răspuns la coronavirus: Comisia Europeană încurajează statele membre să utilizeze REACT-EU
Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, şi comisarul pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, au trimis scrisori miniştrilor UE responsabili cu politica de coeziune în care au clarificat modul în care statele membre pot utiliza fondul REACT-EU, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Fondul face parte din instrumentul de redresare Next Generation şi se va concentra pe susţinerea rezilienţei pieţei forţei de muncă, sprijinirea locurilor de muncă, a IMM-urilor şi a familiilor cu venituri mici, precum şi pe stabilirea unor baze viabile pentru tranziţiile digitală şi verde şi pentru o redresare socio-economică durabilă.

În cadrul reuniunii la nivel înalt a Consiliului European din 17 - 21 iulie, şefii de stat sau de guvern din UE au convenit să aloce fondului un buget de 47,5 miliarde de euro. Acest acord nu constituie sfârşitul procesului legislativ, dar, pentru a asigura o redresare rapidă în contextul crizei provocate de coronavirus, este important ca statele membre să treacă la o programare rapidă a resurselor.

UE a prelungit cu un an SANCȚIUNILE împotriva Coreei de Nord

Pentru punerea în practică rapidă a iniţiativei REACT-EU, statele membre ar trebui să urmeze recomandările prevăzute în scrisorile Comisiei: să vizeze zonele geografice cel mai grav afectate de pandemie şi care sunt cel mai puţin reziliente, să ia în considerare recomandările specifice fiecărei ţări din cadrul semestrului european şi să respecte principiul parteneriatului. Resursele REACT-EU ar trebui să fie mobilizate şi pentru proiecte care sprijină obiectivele UE în materie de climă. De asemenea, proiectele ar trebui atât să abordeze consecinţele pandemiei, cât şi să faciliteze tranziţia către o economie şi societăţi verzi şi digitale care să fie mai reziliente.

"Resursele din cadrul iniţiativei REACT-EU vor avea o importanţă crucială în următorii trei ani pentru redresarea economiei care suferă efectele crizei provocate de coronavirus. Le recomandăm statelor membre să profite de această ocazie în modul cel mai productiv şi eficient pentru o redresare solidă, verde, digitală şi caracterizată prin coeziune", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

La rândul său, comisarul pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit a afirmat: "REACT-EU va fi o resursă importantă pentru abordarea provocărilor legate de locurile de muncă şi incluziunea socială în aceste vremuri de perturbări fără precedent. Comisia este pregătită să sprijine statele membre în ceea ce priveşte maximizarea valorii adăugate a acestei resurse".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...


pixel