Raluca Turca: BANI pentru PENSII și pentru MAJORAREA alocațiilor
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Turcan: Plafonarea sporurilor nu înseamnă scăderea sporurilor mai mari de acum, ci reașezarea unei bune părți a sporurilor în salariile de bază
Turcan: Plafonarea sporurilor nu înseamnă scăderea sporurilor mai mari de acum, ci reașezarea unei bune părți a sporurilor în salariile de bază
Subvenția de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor social se ridică 18,19 miliarde de lei, dintre care 16,7 miliarde de lei reprezintă subvenția pentru pensii și 1,42 miliarde de lei reprezintă subvenția pentru șomaj, a anunțat MInistrul Muncii, Raluca Turcan, în Comisia pentru Muncă a Parlamentului. 

Potrivit precizărilor sale, partea de asistență socială acoperă aproximativ 34,3 miliarde de lei, mai mult cu 6% față de anul trecut, iar din această sumă, 11,9 miliarde de lei ar merge pentru plata pensiilor pentru agricultori, a indemnizațiilor și ajutoarelor pentru pensionari plătite din bugetul de stat. 

Raluca Turcan a anunțat, de asemenea, că, anul acesta, cheltuielile pentru asistență socială vor fi suportate la nivelul maxim de la bugetul de stat, adică 90% pentru autoritățile locale. 

În ceea ce privește alocațiile, ministrul Muncii a anunțat, înainte de a intra în Comisia pentru Muncă a Parlamentului, că bugetul pentru alocații, prevăzut cu două majorări - în septembrie și ianuarie -, se află spre dezbatere în Parlament. Vom vedea dacă va fi și a doua tranșă de a alocațiilor în acest an, a adăugat Turcan. 

Citește și REGULI noi pentru eliberarea CERTIFICATELOR de deces și de naștere

Ea a adăugat că cele două majorări se referă la majorarea din septembrie 2020 și la cea din ianuarie 2021. Vom vedea dacă va mai fi și o a doua majorare pentru anul în curs, care ar urma să fie de 20%, a precizat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel