Raiffeisen Bank finanţează compania Teilor, cu garanţie de la EximBank
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este vorba despre doua credite
Este vorba despre doua credite
Raiffeisen Bank SA a acordat companiei Teilor două credite în valoare de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi, respectiv, 5 milioane de lei pentru investiţii, iar EximBank a emis garanţii în numele şi în contul statului român pentru cele două împrumuturi, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Raiffeisen, remis joi AGERPRES, cele două finanţări, garantate în proporţie de 90% de EximBank, vor permite societăţii să-şi asigure necesarul de lichiditate pentru desfăşurarea activităţii curente, dar şi să facă investiţii în infrastructura IT şi aplicaţii de e-commerce, respectiv dezvoltarea unui ecosistem digital Teilor, o platformă care va deservi şi nevoile echipelor Teilor, dar va avea incluse capabilităţi de tipul machine learning, sisteme de predicţie, precum şi digitalizarea proceselor.

"Teilor este un business de familie românesc, susţinut de o poveste autentică. Totul a început acum două decenii, când prin pasiune şi curaj a luat contur un brand remarcabil de retail în domeniul bijuteriilor cu aur şi pietre preţioase. Intuiţia şi creativitatea echipei au condus către deschiderea a 50 de magazine Teilor în România şi debutul expansiunii internaţionale: Polonia şi Bulgaria", a declarat Willy Dicu, CEO Teilor.

Brandul Teilor are o prezenţă de peste două decenii pe piaţa din România, cu peste 50 de magazine brick & mortar deschise atât la nivel naţional, cât şi internaţional: Bulgaria (Sofia) şi Polonia (Varşovia). În 2019, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 160 milioane lei, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul precedent.

Citește și OTP Bank a lansat un NOU produs.Durează doar 30 de minute

EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economie. În cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în numele şi contul statului român. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,1 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi, 340 de agenţii în toată ţara, 750 de ATM-uri, 370 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 23.500 de POS-uri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel