Raiffeisen Bank a urgentat plăţile către furnizori şi stat
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Peste 27 milioane de lei
Peste 27 milioane de lei
Raiffeisen Bank România a virat, în 25 martie 2020, peste 27 de milioane de lei taxe şi impozite către stat, chiar dacă OUG 29/2020 permitea amânarea acestor plăţi, până la 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, potrivit unui comunicat al băncii.

"Situaţia creată de coronavirus are implicaţii majore în societate pe toate palierele, însă două dintre ele sunt acum esenţiale, pentru fiecare dintre noi: cel al sănătăţii publice şi cel economic. Raiffeisen Bank a acţionat cu responsabilitate din primul moment al instaurării acestei crize în România, protejându-şi angajaţii şi clienţii de răspândirea virusului, cât a putut de bine. O altă preocupare importantă a băncii a fost să susţină clienţii, partenerii, furnizorii şi statul în această perioadă dificilă. Astfel, Raiffeisen Bank a urgentat toate plăţile pe care le avea de făcut pentru parteneri, furnizori şi stat", se spune în comunicat.

Reprezentanţii băncii susţin că toate companiile care pot plăti la timp taxele şi impozitele ar trebui să o facă în această perioadă.

"În condiţiile în care toată populaţia face eforturi să respecte regulile pentru a preveni răspândirea virusului, activitatea unor companii este afectată în mai mare măsură şi din acest punct de vedere măsurile de amânare la plata impozitelor, luate de Guvern, sunt justificate. În context, cred că toate companiile care pot plăti la timp taxele şi impozitele trebuie să o facă", a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank.

Citește și Cum îți poti deschide un cont fără să mergi la bancă

În plus, Raiffeisen Bank a făcut plăţi de aproximativ 85 milioane de lei în martie 2020 (cu 12% mai mari decât în martie 2019) către toţi furnizorii şi partenerii săi, companii în mare parte locale, cu operaţiuni în România. Dintre acestea 33 milioane de lei (aproape 40%) reprezintă plăţi înainte de scadenţă. În anul 2019, Raiffeisen Bank a plătit pentru 3.350 de parteneri şi furnizori în jur de 720 de milioane de lei.

"În această perioadă este foarte important pentru noi să-i sprijinim pe toţi clienţii, pe toţi partenerii şi furnizorii noştri, ca la rândul lor să-i poată susţine pe cei care depind de ei şi să fie păstrate cât mai multe locuri de muncă. Am făcut multe plăţi chiar înainte de scadenţă, tocmai pentru a susţine mediul de afaceri. Dacă lucrăm toţi împreună, cu responsabilitate, vom depăşi mai uşor această perioadă dificilă de criză sanitară şi economia îşi poate reveni mai repede", a spus Steven van Groningen.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,2 milioane de persoane fizice, peste 92.000 de IMM-uri şi 5.700 de companii mari şi medii. Totodată, banca are o reţea de 800 ATM-uri, 300 maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi 22.000 de POS-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...


pixel