Raed Arafat anunţă ce NOI RESTRICȚII se pregătesc în România
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Raed Arafat face anunţul: Se carantinează sau NU Capitala
Raed Arafat face anunţul: Se carantinează sau NU Capitala
Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, vineri, că autorităţile iau în calcul posibilitatea ca accesul în cinematografe sau muzee să se facă doar cu „pașaportul” Covid-19.

„Italia a anunțat că permisul de sănătate va fi obligatoriu pentru persoanele care doresc să intre în baruri, restaurante, piscine, locații sportive, muzee, teatre începând din 6 august. Vi se pare o astfel de măsură una discriminatorie?”, a întrebat moderatorul Claudiu Pândaru de la Digi 24.

„Sincer, având în vedere problema sănătății publice, nu. De ce nu? Ți se dau mai multe variante. Te vaccinezi, te testezi sau, dacă ai trecut prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile, cam asta e regula europeană. Dacă nu ești vaccinat, te testezi. Deci este o alternativă, față de cine este discriminarea? Față e cei care nu vor sub nicio formă nici măcar să se testeze? Aici devine protecție sanitară, nu mai este discriminare. Există foarte multe argumente în acest sens”, a răspuns șeful DSU.

Așa poate funcționa și economia

„Mai mult, noi cu asta permitem activităților economice să se desfășoare – poate cu o limitare oare, dar nu cu o limitare cum a fost înainte când nu avem vaccinul și când nu puteam să facem aceste lucruri. Acum se pare că există mai multe țări care acceptă această soluție ca să nu aibă un impact economic major cum a fost în perioadele de lockdown total”, a adăugat Arafat.

La întrebarea „O astfel de măsură vi s-ar părea una oportună în România?”, medicul Arafat a explicat: „Dacă începe să crească numărul de infectați, ajungi la astfel de soluții. Da, este posibil, în loc să închizi totul”.

„Dacă ajungem peste 3 la mie, vom ajunge să spunem că în interiorul restaurantelor scădem capacitatea, închidem, nu permitem să se deschidă. Ori o să permitem capacitate mai mare, dar cu condiția că cei care intră să ne asigurăm că nu transmit, că nu sunt bolnavi și așa mai departe. Există astfel de abordări”, a adăugat Raed Arafat, potrivit DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel