Rabla pentru electrocasnice 2020. Noutățile anului
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Când începe Programul ''Rabla pentru electrocasnice 2020''
Când începe Programul ''Rabla pentru electrocasnice 2020''
Vestea bună este că și în acest an, Programul Rabla pentru Electrocasnice contiună, după ce Guvernul a aprobat bugetul necesar.

Așadar, în acest an, bugetul este de 30 de milioane de lei și vor fi distribuite în jur de 100.000 de vouchere.

După cum deja se știe, acest program permite românilor să își înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele noi, care consumă mai puține energie electrică. Cei care doresc să profite de acest program, trebuie să dea la schimb un electrocasnic vechi și astfel pot achiziționa cu prețuri mult mai mici altele noi.

Programul permite achiziționare de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere, aparate de aer condiționat fixe sau mobile și televizoare.

Piaţa electro și IT, creștere de 6% în trimestrul al II-lea

Care sunt valorile voucherelor

  • 200 de lei pentru a cumpăra mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficienţa energetică A și A+;

  • 300 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;

  • 400 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++; 

  • pentru televizoare, în schimbul predării unui echipament vechi şi pentru achiziţia unui televizor cu eficienţa energetică A, consumatorul va primi un voucher în valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficienţă energetică A+, suma creşte la 500 de lei.

Cum obții voucherele

Doritorii se pot înscrie pe site-ul dedicat care aparține de Administrația Fondului pentru Mediu la o dată care va fi anunțată ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel