Putem fi supereroi! S-a vindecat de covid-19. Acum își oferă ajutorul
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Covid-19: Noul TEST DE SÂNGE cu rezultat în 20 de minute
Covid-19: Noul TEST DE SÂNGE cu rezultat în 20 de minute
A devenit primul bolnav care s-a vindecat de covid-19 în Long Island, statul american New York. Din 13 martie, când s-a trezit cu febră mare și o senzație de puternică arsură în piept, Diana Berrent a stat în spital până la începutul acestei săptămâni, când a fost externată. Acum s-a oferit să participe la un program care ar putea conduce la un posibil tratament pe bază de anticorpi. 

În vârstâ de 45 de ani, Diana este fotograf. Nu știe cum și de unde a luat virusul. Dar a trecut și acum vrea să ajute. A dat deja un prim test și, potrivit primelor rezultate, sângele ei pare să conțină suficienți anticorpi pentru a contribui realizarea unui tratament împotriva noului virus.

Plasma convalescenților, partea lichidă a sângelui care concentrează anticorpi după o maladie, s-a dovedit eficientă în diferite studii, efectuate la scară redusă, împotriva altor afecțiuni infecțioase, precum Ebola sau SARS. Agenția americană a medicamentui, Food and Drug Administration, a dat deja undă verde pentru tratamente similare împotriva noului coronavirus.

Experimentele aflate în curs nu permit o concluzie fermă. ”Trebuie să recunoaștem că încă suntem pe un teren necunoscut”, a declarat Bruse Sachiars, de la Centrul de colectare a sângelui din New York. ”Credem că din a 7-a zi de la declanșarea infecției, oamenii încep să dezvolte o reacție imunitară, producând o mare cantitate de anticorpi. Dar noi nu știm cu exactitate când survine momentul de vârf al acestui proces”, a completat Stevan Spitalnik, de la Irving Hospital.

Citește și Coronavirus. Israel pregătește alte tratamente. Ce a realizat

Fiecare informație extrasă din plasmă ”ar putea salva trei sau patru vieți”, a adăugat și doctorul Eldad Hod de la același spital. Scopul momentului este de a colecta suficientă plasmă pentru ca oamenii de știință să poată face studii oficiale. ”Pe timp de criză, trebuie încercate diferite variante”, a explicat Hod.

Diana Berrent speră că procesul va salva vieți. ”Am putea deveni supereroi”, spune ea. ”Trăim vremuri inedite, îngrijorătoare unde parcă nimic nu mai poate fi controlat, dar noi, cei care ne-am vindecat, putem da o mână de ajutor. Am putea fii cei care intră în incendiu cu combinezoanele de protecție fabricate de organismele noastre. Este o ocazie formidabilă, nu poți rămâne indiferent”, a adăugat Diana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel