Purcari va avea doi intermediari la Bursă. La cine a apelat compania
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Purcari Wineries, cunoscut producător de vinuri din Republica Moldova, dar și din România, va beneficia de 1 septembrie de servicii unui al doilea Market Maker al Emitentului (MME).

Este vorba de Raiffeisen Centrobank , care se alătură BRK Financial Group în intermedierea acțiunilor Purcari la Bursa de Valori București.

Purcari Wineries devine astfel prima companie listată la Bursa de Valori București care beneficiază în același timp de servicii de Market Maker al Emitentului furnizate de doi intermediari, Raiffeisen Centrobank și BRK Financial Group.

"Este pentru prima dată când o companie listă colaborează cu doi intermediari, în cadrul programului de Market Maker al Emitentului, pentru susținerea lichidității. Acest fapt demonstrează interesul Purcari Wineries pentru performanța acțiunilor WINE. Ne dorim ca tot mai mulți emitenți să urmeze exemplul Purcari Wineries. , precum și al celorlalți emitenți parte a acestui program, și să folosească această oportunitate ", spune Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestat de Raiffeisen Centrobank în baza unui contract semnat cu Purcari Wineries. Compania sa listat pe Piața Reglementată a BVB în februarie 2018. Acțiunile WINE sunt incluse în șase indici bursieri, respectiv BET, BET-TR, BET-XT-TR, BET-BK, BET-XT, BETPlus.

Numărul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 16, dintre care 15 acțiuni și o emisiune de obligații. Market Makerul Emitentului este participant la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Purcari Wineries a înregistrat în primul semestru din 2021 venituri de 106,5 milioane lei, în creștere cu 25% față de perioada similară a lui 2020, venituri impulsionate de o creștere cu 47% a vânzărilor, survenită în trimestrul doi.

Profitul Purcari a crescut și el cu 31%, ajungând la 20,4 milioane de lei.

Grupul a fost fondat de Victor Bostan și are în acționariat mai mulți investitori: Amboselt Universal Inc (20%), Pavăl Holding (5%), Conseq, Franklin Templeton și SEB.

Citește și: Am aflat cifrele momentului: Câți angajați lucrează în realitate pe salariul minim. Surpriza din sectorul bugetar

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel