Soluție inedită pentru finanțarea Comitetului Olimpic
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut de 156 de milioane de lei pentru refinanţarea datoriilor
Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut de 156 de milioane de lei pentru refinanţarea datoriilor
Deputatul PNL Gigel Ştirbu anunţă că a depus, marţi, la Parlament, o propunere legislativă privind unele măsuri de sprijin financiar acordate Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR).

"Astăzi am depus o iniţiativă legislativă prin care 1% din sumele colectate în urma taxării sălilor de păcănele şi sălilor de pariuri sportive merge către Comitetul Olimpic Sportiv Român, pentru că COSR este unul din veritabilii ambasadori ai României pe toate meleagurile. Cred că o naţiune trebuie să fie educată şi sănătoasă. O naţiune trebuie să aibă grijă de cultura, spiritul şi tradiţia ei", afirmă Ştirbu într-o postare pe Facebook.

USLM: Metrorex ar trebui să majoreze prețul unei călătorii la 50 de lei ca să devină rentabilă

Potrivit proiectului, care vizează OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, "un procent de 99% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces prevăzută la alin. (4), precum şi din celelalte taxe prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă se constituie venit la bugetul de stat, iar un procent de 1% din aceste taxe se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român".

"Suma datorată COSR (...) se calculează de către plătitorii de taxe şi se declară în declaraţia fiscală depusă la ANAF, pe un rând distinct, iar plata acesteia se realizează într-un cont de venituri deschis în trezoreria statului pe seama COSR. Creanţele COSR reprezentând 1% din taxele de licenţiere, autorizare, acces şi celelalte taxe prevăzute de prezenta ordonanţa de urgenţă reprezintă creanţe bugetare şi se administrează de către ANAF. Procedura de administrare a creanţelor, inclusiv schimbul de informaţii necesar, se stabileşte prin Ordin comun al Ministerului Finanţelor şi Ministerului Tineretului şi Sportului", se arată în proiect.

Legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel