Produse bancare pentru copii. Ofertele băncilor
Autor: Anca Mihailov
Data publicării:
O nouă inițiativă legislativă vrea ca alocațiile copiilor să fie de 600 de lei
O nouă inițiativă legislativă vrea ca alocațiile copiilor să fie de 600 de lei
Conturile bancare destinate copiilor sunt deja „în trend”. De la simpla economisire a banilor de care pot dispune cei mici, cu ajutorul părinților sau al tutorilor, învățând astfel să gestioneze banii, până la sume care să-i ajute să facă studiile pe care le doresc, produsele bancare pentru copii au un rol foarte important, atât pentru economie, cât și pentru societate.

Tradiția există în România, încă din perioada anterioară anului 1990, când s-a schimbat regimul politic. Aproape toți copiii din România aveau, încă de atunci, CEC-uri -  conturi la banca statului român, unde puteau aduna sume importante. Exista și tradiția cadourilor pentru copii, sub formă de carnet de CEC. În continuare, CEC Bank a păstrat traddiția, iar produsele bancare destinate copiilor s-au înmulțit și s-au diversificat.

De la tradiție la actualitate

CEC oferă „Depozitul pentru copii”, care se poate constitui pentru persoane fizice minore, de către unul dintre părinți sau ambii, dar și de către un reprezentant legal. Valoarea de constituire este de minimum 500 de lei sau 200 de euro, pentru varianta aleasă, în lei sau în euro. Depunerile ulterioare trebuie să fie de minimum 100 de lei, respectiv 50 de euro. Termenul de constituire este de 12 luni, iar dobânda se calculează la soldul zilnic și se capitalizează anual, adăugându-se la soldul depozitului. Pentru constituirea depozitului este nevoie de actul de identitate al părintelui, părinților sau reprezentantului legal, Certificatul de naștere sau actul de identitate al titularului minor și documente care atestă calitatea de reprezentant legal, în cazul tutorelui sau curatorului special.

Cardurile de credit și avantajele lor

Dar și alte bănci au creat astfel de produse. „KidCONT” de exemplu, este depozitul deschis de părinți sau de persoane împuternicite, pe numele copilului. Astfel se pot economisi sume importante pentru copii, în lei sau în euro. Contul poate fi alimentat și folosind serviciul BT24 Internet Banking, personal, în sediile BT sau din contul părintelui, automat, lunar, trimestrial, semestrial, sau anual, în funcție de alegerea fiecărui client. Dacă nu se fac retrageri pe parcursul anului și se depun cel puțin 500 de lei, respectiv 120 de euro, clientul beneficiază de un bonus egal cu valoarea a 1/12 din valoarea ultimei dobânzi nete plătite, fără a depăși limita de 600 de lei, în contul depozitului, la data aniversării comision 0 de administrare.

Și ING oferă produsul „Economii pentru Copii”, cu bonus de dobândă pentru sumele nou economisite. Pentru fiecare leu din contul „ING Economii pentru Copii” se oferă dobândă de 1% pe an. Pentru sumele nou economisite se oferă trimestrial și o dobândă bonus, de 1% pe an, direct în contul copilului. Titularul se poate folosi de bani oricând, fără să piardă dobânda, în anumite condiții. Din ING Home'Bank se pot transfera banii din contul de economii pentru copii în orice cont curent. Sau se pot retrage cu cardul atașat, de la orice bancomat ING, fără a pierde din dobânda acumulată. De asemenea, se pot depune bani în cont de la orice bancomat ING sau prin transfer, dintr-un cont ING ori de la altă banca. Chiar se pot programa transferurile de bani în depozitul pentru copii, după bunul plac.

BRD oferă produsul „Atustart”, dedicat copiilor sub 14 ani. „Atustart” este o modalitate sigură de a economisi, cu dobândă avantajoasă, virată trimestrial în cont, îmbinând funcţionalităţile oferite de un cont curent cu avantajele unui depozit la termen. Acesta este disponibil în Lei, Euro și USD. Produsul a fost conceput pentru a-i ajuta pe clienți să facă economii de care să beneficieze copiii, astfel încât să-și poată alimenta proiectele şi planurile, fie că aceste planuri sunt ale celor mici sau ale familiei, astfel încât contul este foarte flexibil și adaptabil la ritmul în care fiecare client poate depune bani sau are nevoie de retrageri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului

Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea...

UE vrea ratificarea unui tratat împotriva pescuitului abuziv

Uniunea Europeană și guvernele a 13 țări au îndemnat...

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...


pixel