Produse bancare pentru copii. Ofertele băncilor
14 iul, 15:27, de  Anca Mihailov
Conturile bancare destinate copiilor sunt deja „în trend”. De la simpla economisire a banilor de care pot dispune cei mici, cu ajutorul părinților sau al tutorilor, învățând astfel să gestioneze banii, până la sume care să-i ajute să facă studiile pe care le doresc, produsele bancare pentru copii au un rol foarte important, atât pentru economie, cât și pentru societate.
Alocatiile copiilor s-au majorat de azi
Alocatiile copiilor s-au majorat de azi


Tradiția există în România, încă din perioada anterioară anului 1990, când s-a schimbat regimul politic. Aproape toți copiii din România aveau, încă de atunci, CEC-uri -  conturi la banca statului român, unde puteau aduna sume importante. Exista și tradiția cadourilor pentru copii, sub formă de carnet de CEC. În continuare, CEC Bank a păstrat traddiția, iar produsele bancare destinate copiilor s-au înmulțit și s-au diversificat.

De la tradiție la actualitate

CEC oferă „Depozitul pentru copii”, care se poate constitui pentru persoane fizice minore, de către unul dintre părinți sau ambii, dar și de către un reprezentant legal. Valoarea de constituire este de minimum 500 de lei sau 200 de euro, pentru varianta aleasă, în lei sau în euro. Depunerile ulterioare trebuie să fie de minimum 100 de lei, respectiv 50 de euro. Termenul de constituire este de 12 luni, iar dobânda se calculează la soldul zilnic și se capitalizează anual, adăugându-se la soldul depozitului. Pentru constituirea depozitului este nevoie de actul de identitate al părintelui, părinților sau reprezentantului legal, Certificatul de naștere sau actul de identitate al titularului minor și documente care atestă calitatea de reprezentant legal, în cazul tutorelui sau curatorului special.

Cardurile de credit și avantajele lor

Dar și alte bănci au creat astfel de produse. „KidCONT” de exemplu, este depozitul deschis de părinți sau de persoane împuternicite, pe numele copilului. Astfel se pot economisi sume importante pentru copii, în lei sau în euro. Contul poate fi alimentat și folosind serviciul BT24 Internet Banking, personal, în sediile BT sau din contul părintelui, automat, lunar, trimestrial, semestrial, sau anual, în funcție de alegerea fiecărui client. Dacă nu se fac retrageri pe parcursul anului și se depun cel puțin 500 de lei, respectiv 120 de euro, clientul beneficiază de un bonus egal cu valoarea a 1/12 din valoarea ultimei dobânzi nete plătite, fără a depăși limita de 600 de lei, în contul depozitului, la data aniversării comision 0 de administrare.

Și ING oferă produsul „Economii pentru Copii”, cu bonus de dobândă pentru sumele nou economisite. Pentru fiecare leu din contul „ING Economii pentru Copii” se oferă dobândă de 1% pe an. Pentru sumele nou economisite se oferă trimestrial și o dobândă bonus, de 1% pe an, direct în contul copilului. Titularul se poate folosi de bani oricând, fără să piardă dobânda, în anumite condiții. Din ING Home'Bank se pot transfera banii din contul de economii pentru copii în orice cont curent. Sau se pot retrage cu cardul atașat, de la orice bancomat ING, fără a pierde din dobânda acumulată. De asemenea, se pot depune bani în cont de la orice bancomat ING sau prin transfer, dintr-un cont ING ori de la altă banca. Chiar se pot programa transferurile de bani în depozitul pentru copii, după bunul plac.

BRD oferă produsul „Atustart”, dedicat copiilor sub 14 ani. „Atustart” este o modalitate sigură de a economisi, cu dobândă avantajoasă, virată trimestrial în cont, îmbinând funcţionalităţile oferite de un cont curent cu avantajele unui depozit la termen. Acesta este disponibil în Lei, Euro și USD. Produsul a fost conceput pentru a-i ajuta pe clienți să facă economii de care să beneficieze copiii, astfel încât să-și poată alimenta proiectele şi planurile, fie că aceste planuri sunt ale celor mici sau ale familiei, astfel încât contul este foarte flexibil și adaptabil la ritmul în care fiecare client poate depune bani sau are nevoie de retrageri. 

Ştiri Recomandate

Țara care are 3000 de cazuri de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi

 Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut în ritm accelerat în Republica Cehă, care a raportat vineri...

CaixaBank şi Bankia formează cel mai MARE grup bancar spaniol

Consiliile de Administraţie ale CaixaBank şi Bankia au fost de acord cu fuziunea în urma căreia va fi creată cea mai...

Brexit: TENSIUNILE persistă, NEGOCIERILE continuă la Bruxelles

Negociatorii şefi pentru Brexit ai UE şi Marii Britanii s-au întâlnit joi la Bruxelles pentru a încerca să evite...

Se modifică ITP-ul pentru unii români. Este un avantaj

Românii care locuiesc în străinătate și vor să își înnoiască inspecția tehnică periodică a mașinii înmatriculate în...

Alimentarea cu ENERGIE ELECTRICĂ va fi ÎNTRERUPTĂ. Află în ce zone

Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă temporar, vineri, în anumite zone din Bucureşti şi din judeţele...

ANM. Prognoza specială pentru București. Vremea se va RĂCI

Vremea se va răci în Bucureşti pe parcursul zilei de vineri, temperaturile maxime coborând spre 25 de grade Celsius,...

Știrile dimineții de 17 septembrie 2020

Câteva știri care merită a fi citite în acestă dimineață.

Lukașenko ordonă închiderea granițelor

Belarus se vede constrânsă să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania, a declarat joi preşedintele belarus...

Curs valutar | Actualizat la 18-09-2020
EUR flag1 EUR = 4.8595 RON
USD flag1 USD = 4.1198 RON
GBP flag1 GBP = 5.3445 RON
CHF flag1 CHF = 4.5228 RON
AUD flag1 AUD = 3.0064 RON
DKK flag1 DKK = 0.6532 RON
CAD flag1 CAD = 3.1196 RON
HUF flag1 HUF = 0.0135 RON
JPY flag1 JPY = 0.0393 RON
NOK flag1 NOK = 0.4547 RON
SEK flag1 SEK = 0.4669 RON
XAU flag1 XAU = 257.1520 RON
Monede Crypto
1 BTC = 45201.29RON
1 ETH = 1600.01RON
1 LTC = 200.51RON
1 XRP = 1.05RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.41% p.a.
ROBOR:
3 luni: 1.96%
6 luni: 2.03%
12 luni: 2.09%
EURIBOR:
3 luni: -0.4870 %
6 luni: -0.4620 %
12 luni: -0.4190 %