Primarul Sectorului 5: „Hai să facem împreună prima grădiniță sportivă!”
Autor: Anca Mihailov
Data actualizării:
Data publicării:
Daniel Florea vorbește despre cum a fost
Daniel Florea vorbește despre cum a fost
În cadrul dezbaterii „Upgrade România: Sănătate prin sport”, organizată de trustul de presă DC Media Group, astăzi, la hotelul JW Marriott Grand Hotel din București, s-au adus în discuție cele mai importante probleme ale sportului românesc și s-au identificat câteva soluții pentru revigorarea domeniului. Printre altele, marele campion al României, Ion Țiriac, a explicat de ce bariere s-a lovit, atunci când a vrut să construiască 20 de grădinițe cu program sportiv și efectiv să le dea cadou primăriilor.

„Legea spune că eu nu am voie să fac două astfel de grădinițe cu program sportiv și nimeni ddin grupul din care fac parte nu are voie. Eu m-am oferit să fac 20 de astfel de grădinițe și să le dau cadou primăriilor. Nici primarii nu au voie să le facă”, a explicat Ion Țiriac, vorbind și despre legislația care îngreunează orice inițiativă de a investi în sport și de a dezvolta acest domeniu extrem  de important pentru viitorul românilor.

Despre nevoia de modificare a legislației au vorbit toți invitații la eveiment, din mai multe motive: Legea sportului este foarte greoaie și pune mai mult iedici decât ajută, iat Curtea de Conturi are, la rândul ei, principii care se bat cap în cap, astfel încât impun și interzic, simultan, anumite acțiuni sau investiții. „Aici este buba noastră, la Legea Sportului, pe care trebuie s-o schimbăm completamente, s-o furăm de la cel care fac performanță. Dacă nu facem asta, vom avea o nație bolnavă”, a spus și marele campion Ilie Năstase.

Lupta cu sistemul și cu piedicile

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a lansat, în acest context, o provocare, pentru Ion Țiriac: „Hai să facem împreună un program pilot și să facem o primă grădiniță cu profil sportiv, în sectorul 5! Am mai depus un program pilot, pentru că este o foarte mare nevoie de grădinițe și creșe pentru copiii cu vârste între 2 și 3 ani, dar aceștia sunt în pericol să piardă locurile, iar educatorii să-și pierdă locul de muncă, dacă se fac din nou modificări ale legii. Din păcate, mulți pornesc de la premisa falsă că toată lumea vrea să fure și de aceea pun bariere atunci când se fac legi. Suntem specialiști la pus piedici. Hai să deveim specialiști la deschis de drumuri! Eu sunt foarte supărat că nu reușim să promovăm toate aceste lucruri, pentru că, dacă ele s-ar ști, toate lucrurile acestea ar rămâne. Din păcate, nimeni nu dă exemplele pozitive, iar performanța nu se poate face dacă discutăm doar despre lucrurile urâte. Ar trebui să știți că cea mai cerută materie opțională în grădinițele din Sectorul 5 nu este limba engleză, ci Karate. Au venit 4.000 de copii la preselecție”, a explicat primarul setorului 5, Daniel Florea.

https://www.dcbusiness.ro/dc-media-group-va-lansa-o-peti-ie-pentru-modificarea-legii-sportului_610503.html

În Sectorul 5 au fost foarte multe acțiuni pentru stimularea activității sportive a copiilor și a tinerilor, cea mai cunoscută fiind crossul pentru copii, organizat în Paarcul Izvor, unde numărul participanților a fost foarte mare. Primăria Sectorului 5 investește în sport și în baze sportive pentru copii și tineri, dar și din acest punct de vedere se pot vedea noi piedici legislative sau borocratice. „Facem la liceul Bolintieanu un bazin de înot. A existat mai demult o piscină acolo, iar acum facem bazin. Am vrut să fac și paticoar, care să folosesc utilitățile simultan. Pentru bazin am toate aprobările, dar pentru patinoar nu am niciuna”, a mai explicat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel