Primăria Sectorului 5 va majora capitalul unor societăţi
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Covid-19 a dat peste cap planurile multor români.
Covid-19 a dat peste cap planurile multor români.
Consiliul Local (CL) sector 5 ar putea aproba, joi, majorarea cu câte 30.000.000 de lei a capitalului social al SC Salubrizare Fapte5 SA şi al SC Infrastructură DF5 SA, solicitată de acestea pentru a realiza o serie de investiţii, pe ordinea de zi a şedinţei CL din 30 ianuarie regăsindu-se două proiecte de hotărâre pe aceste subiecte.

"Se aprobă majorarea capitalului social subscris şi vărsat al SC Salubrizare Fapte5 SA cu 30.000.000 lei, de la 1.000.000 lei la 31.000.000 de lei, prin majorarea numărului de acţiuni, de la 1.000 la 31.000, fiecare acţiune având o valoare nominală de 1.000 lei", prevede unul dintre proiectele de hotărâre.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, SC Salubrizare Fapte5 SA a solicitat printr-o adresă majorarea capitalului social pentru realizarea mai multor investiţii, precum: studierea fezabilităţii şi a posibilelor amplasamente şi realizarea unei staţii de sortare a deşeurilor şi a uneia de tratare mecano-biologică a deşeurilor, dezvoltarea infrastructurii de suport pentru economia circulară, dezvoltarea unui proiect pilot de colectare şi transport automatizat al deşeurilor de la instituţii publice, care ulterior va putea fi multiplicat la nivelul blocurilor de locuinţe.

SC Salubrizare Fapte5 SA a fost înfiinţată de CL sector 5 în noiembrie 2019 pentru a presta servicii publice pe raza sectorului 5 în domeniile salubrizare şi protecţia mediului. "Se aprobă majorarea capitalului social subscris şi vărsat al SC Infrastructură DF5 SA cu 30.000.000 lei, de la 1.000.000 lei la 31.000.000 de lei, prin majorarea numărului de acţiuni, de la 1.000 la 31.000, fiecare acţiune având o valoare nominală de 1.000 lei", prevede cel de-al doilea proiect de hotărâre.

Citește și Electrica își majorează capitalul social

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, SC Infrastructură DF5 SA a solicitat printr-o adresă majorarea capitalului social pentru realizarea mai multor investiţii, precum: îmbunătăţirea infrastucturii existente a parcajelor rezidenţiale în aglomerările demografice de pe raza sectorului, identificarea de noi amplasamente şi dezvoltarea de noi locuri de parcare pe raza sectorului, studierea posibilităţii şi a posibilelor amplasamente şi realizarea de parcaje inteligente, îmbunătăţirea infrastructurii de semnalizare şi avertizare a pietonilor în incinta unităţilor de învăţământ prin soluţii de tip smart city, etc.

SC Infrastructură DF5 SA a fost înfiinţată de CL sector 5 în noiembrie 2019 pentru a presta servicii publice pe raza sectorului 5 în vederea îmbunătăţirii infrastructurii existente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel