Preţurile producţiei industriale, majorare cu 14% în iulie. Energia, în topul creșterilor
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Prețurile producției industriale (piață internă și piață externă) s-au majorat cu 14%, în iulie 2021 față de aceeași lună a anului trecut, arată datele publicate, joi, de Institutul Național de Statistică.

În luna iulie 2021, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 2,3% față de luna iunie 2021 .

Potrivit sursei citate, pe piața internă, indicele prețurilor industriale a înregistrat un salt de 2,82% în iulie față de iunie 2021, respectiv de 15,35% în comparație cu luna iulie a anului trecut.

De asemenea, în ceea ce privește extern, majorări de prețuri au fost de 1,42% (față de iunie 2021) și de 11,63% (față de iulie 2020).

Pe marile grupe industriale, în iulie 2021 față de iulie 2020, cele mai importante creșteri ale prețurilor producției industriale au fost consemnate în: industria energetică (+ 31,02%), industria bunurilor intermediare (+ 17,31%), industria bunurilor de folosind îndelungată (+ 6,33%), industria bunurilor de uz curent (+ 5,31%) și industria bunurilor de capital (+ 4,11%).

Raportat perioada de referință, dată INS relevante care, pe secțiuni de activitate, prețul crescut în: industria prelucrătoare, cu 12,17%, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+25, 78 %) și distribuția apei; salubritate, gestionare deșeurilor, activități de decontaminare (6,07%).

Citește și: Alimente mai SCUMPE cu 10-12%. La carnea de porc, prețurile vor crește cu 20-25%

La polul opus se află activități de servicii anexe extracției, care a consemnat o scădere de 5,37%, în iulie 2021, față de aceeași lună din anul anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel