Prețul țițeiului CREȘTE. Care este MOTIVUL
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Cotaţia barilului de petrol a urcat joi, după ce grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) a anunţat că va majora gradual producţia începând din luna mai, transmit Xinhua şi Reuters.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare în luna mai a crescut cu 2,29 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 61,45 dolari. De asemenea, la bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie a crescut cu 2,12 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 64,86 dolari. De la începutul anului, cotaţia barilului de petrol Brent a crescut cu aproximativ 20%.

Joi, OPEC+ a anunţat majorarea producţiei de ţiţei în lunile mai, cu 350.000 barili pe zi (bpd), iunie, cu încă 350.000 bpd, şi iulie, cu 400.000 bpd, în urma îmbunătăţirii situaţiei de pe piaţă, datorită campaniei de vaccinare şi a măsurilor de stimulare adoptate de economiile avansate pentru a depăşi efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19). Producătorii se vor întâlni în mod regulat pentru a evalua situaţia de pe piaţa petrolului şi a decide asupra ajustării producţiei, dar majorarea nu va depăşi 500.000 barili pe zi (bpd).

Ministrul Petrolului din Iran, Bijan Zanganeh, a confirmat că OPEC+ va majora în total producţia cu 1,1 milioane bpd până în iulie.

Ministrul Energiei din Arabia Saudită, Abdulaziz Bin Salman, a apreciat că nivelul producţiei încă poate fi ajustat la reuniunea din 28 aprilie

Recent, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol a previzionat că în 2021 cererea va creşte anul acesta cu 5,79 milioane de barili pe zi (bpd), la 96,05 milioane bpd. Grupul a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei mondiale în acest an la 4,8%, de la un avans de 4,4% previzionat anterior.

Ţările din OPEC+ au redus producţia pentru a susţine preţurile şi a diminua supra-oferta, iar la mijlocul anului trecut au adoptat o reducere record a producţiei cu 9,7 milioane barili pe zi, în contextul în care pandemia a afectat cererea de benzină şi combustibil pentru avioane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel