Preşedintele BCE: După pandemie, angajaţii vor lucra şi de acasă
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Preşedintele BCE: După pandemie, angajaţii vor lucra şi de acasă
Preşedintele BCE: După pandemie, angajaţii vor lucra şi de acasă
Angajaţii de la birouri nu vor reveni probabil la programul complet, deoarece firmele s-au adaptat la aranjamentele flexibile în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), a afirmat preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, transmite Bloomberg.

"Ne îndreptăm spre un program hibrid, în care o parte a săptămânii este petrecută la birou, astfel încât oamenii să se întâlnească, să discute şi să aibă contact faţă în faţă. Dar în restul săptămânii se va lucra probabil de acasă", a declarat şeful BCE la Bloomberg TV.

Chiar dacă forma acestor noi aranjamente încă nu e finalizată, "oamenii au tras învăţăminte în timpul pandemiei, iar acele învăţăminte vor fi folosite pentru modul de lucru din viitor", a explicat Lagarde.

Teorie NEBUNĂ despre LUNĂ! Ce spun EXPERȚII

Din ce în ce mai multe companii cu un număr ridicat de angajaţi întârzie planurile de redeschidere a birourilor, din cauza creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta. În Londra, o parte dintre angajaţi revin la birouri, dar unele bănci oferă aranjamente flexibile, deoarece angajaţii vor un echilibru mai bun între muncă şi viaţa personală.

Lagarde a admis că o mare parte din forţa de muncă, inclusiv cei din spitale, magazine şi sectorul construcţiilor nu au "luxul de a face alegeri". Pentru BCE, munca de acasă rămâne opţiunea implicită "probabil până la finalul lunii ianuarie, apoi vom mai vedea", a anunţat preşedintele Băncii Centrale Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel