Premierul Ludovic Orban a anunțat când vor CREȘTE PENSIILE
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Pensionarii sunt copleștiți de modificările din ultima vreme
Pensionarii sunt copleștiți de modificările din ultima vreme
Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că pensiile pot creşte doar prin dezvoltare economică, pentru că se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale ale persoanelor angajate.

"Obiectivul nostru este să creştem pensiile, să creştem veniturile românilor, dar să creştem pe baze reale - pe baza creşterii economice, pe baza dezvoltării economice a României. Orice creştere care nu poate fi susţinută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creştere care până la urmă face rău. PSD iar o să vină în campanie şi o să promită creşterea de 10 ori a pensiilor sau mai ştiu eu ce promisiuni. Pensiile pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creşterea numărului de salariaţi, prin creşterea salariului mediu pe economie, pentru că pensiile se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale pe care le plătesc persoanele active, persoanele angajate", a declarat Orban la Timişoara.

El a adăugat că orice creştere de pensie trebuie să aibă la bază creşterea numărului de angajaţi şi a salariului mediu pe economie.

"Obiectivul nostru tocmai acesta este, să crească numărul de angajaţi, să generăm locuri de muncă, să generăm locuri de muncă bine plătite într-un număr cât mai mare, să asigurăm creşterea salariului mediu prin creşterea productivităţii, prin creşterea calităţii investiţiilor care se fac în România. Atunci când vor fi îndeplinite aceste obiective automat vor creşte pensiile şi vor creşte pensiile astfel încât să crească şi puterea de cumpărare a pensiilor", a adăugat premierul.

Citește și Ministrul Florin Cîțu răspunde: Pentru că este ILEGAL

Potrivit lui Ludovic Orban, PNL realizat cea mai mare creştere a punctului de pensie.

"A fost realizată această creştere a punctului de pensie cu 14% în condiţiile în care am redus inflaţia de la 5% la 2,48%. Obiectivul nostru este să creştem veniturile românilor în orice domeniu, dar pe baze reale economice, pentru că altfel orice creştere nesustenabilă se întoarce împotriva întregii societăţi", a explicat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel