PREMIERĂ istorică pe piața PETROLULUI! Se schimbă patronul
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pandemia a grăbit lucrurile
Pandemia a grăbit lucrurile
Potrivit estimărilor agenției Bloomberg și a analiștilor consultați, pandemia de covid-19 a accelerat mișcarea tectonică din industria mondială de prelucrare a petrolului pe măsura creșterii cererii material plastic și de carburant în China și în restul Asiei, unde economiile se repun rapid pe picioare după nenorocirea provocată de răspândirea noului coronavirus.

La rândul lor, combinatele de prelucrare a petrolului din Statele Unite și din Europa luptă cu consecințele unei crize mult mai profunde, iar economiile lor renunță, treptat, la combustibilii tradiționali, ceea ce înseamnă o scădere a cererii de petrol pe termen lung. 

În aceste condiții, pentru prima dată în istorie, China va deveni liderul mondial al pieței de prelucrare a petrolului. Argumentându-și punctul de vedere, Bloomberg amintește două recente, dar foarte grăitoare evenimente. Este vorba, pe de o parte, de închiderea, în Statele Unite, a unuia dintre cele mai mari combinate petroliere ale Royal Dutch Shell și, pe de alta, de inaugurarea, în China, a celei mai mari întreprinderi de prelucrare a țițeiului a companiei Rongsheng Petrochemical. 

Citește și Piața petrolului și-a regăsit EUFORIA. Prețurile au crescut

Este numai unul dintre cele patru proiecte lansate de China în domeniul prelucrării petrolului și care vor însemna 1,2 milioane de barili de țiței pe zi, ceea ce echivalează cu capacitatea de prelucrare de pe întreg teritoriul Marii Britanii. 

”În curând, China își va spori volumul său de prelucrare”, a declarat pentru Bloomberg, Steve Soyer, director la firma de consultanță Facts Global Energy. ”În ritmul acesta, China o va lua înaintea Statelor Unite până cel târziu la sfârșitul anului viitor”, a apreciat expertul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel