Prețul AURULUI a atins un NIVEL RECORD, pe fondul deprecierii dolarului
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Numărul chinezilor care dispun de active în valoare de cel puţin 10 milioane de yuani (1,55 milioane de dolari) ar putea ajunge la cinci milioane în 2025.
Numărul chinezilor care dispun de active în valoare de cel puţin 10 milioane de yuani (1,55 milioane de dolari) ar putea ajunge la cinci milioane în 2025.
Preţul aurului a atins un nou nivel record miercuri, pe fondul deprecierii dolarului şi a scăderii randamentelor obligaţiunilor, investitorii fiind îngrijoraţi că extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) va încetini ritmul redresării economiei mondiale, transmite Reuters.

Activele riscante, cum ar fi acţiunile, au crescut în ultimele luni, în urma măsurilor masive de stimulare din partea băncilor centrale şi a guvernelor, dar şi preţul metalului galben a crescut, un semn al incertitudinilor ridicate asupra efectelor pe termen lung ale crizei din domeniul sănătăţii. De asemenea, tensiunile geopolitice sprijină creşterea preţului aurului, perceput ca o investiţie de refugiu în vremuri de incertitudini.

Gramul de arul, RECORD ISTORIC. Ce a făcut LEUL în acest context

Pe piaţa spot uncia de aur a urcat miercuri la nivelul record de 2.030,72 dolari, în urma reducerii apetitului investitorilor pentru activele riscante. Anul acesta preţul aurului a urcat cu aproximativ 33%.

Miercuri dimineaţă, indicele MSCI al acţiunilor din regiunea Asia Pacific (excluzând Japonia) se situa la 560,36 puncte, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni, în timp ce indicele Bursei de la Tokyo a scăzut cu 0,86% iar Bursa din Australia înregistra un declin de 1%. Şi acţiunile chineze au scăzut în timp ce indicele Kospi al Bursei din Coreea de Sud se apropie de cel mai ridicat nivel octombrie 2018.

Înainte de pandemia de COVID-19, majoritatea băncilor private recomandau clienţilor lor să păstreze doar o mică parte din avuţia lor sub formă de aur. În prezent, unii dintre aceşti consilieri direcţionează până la 10% din portofoliile clienţilor lor spre metalul galben, pe măsură ce stimulente introduse de băncile centrale au redus semnificativ randamentele la obligaţiunile guvernamentale. În aceste condiţii, să deţii aur este mai atractiv, chiar dacă deţinerea de aur nu aduce venit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel