Povestea unui divorț de 39 miliarde de dolari. Cel mai scump al anului
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
JAF sau BOOM? Un cuplu a fost arestat pentru spălarea a 4,5 miliarde de dolari
JAF sau BOOM? Un cuplu a fost arestat pentru spălarea a 4,5 miliarde de dolari
Divorțul dintre Jeff și MacKenzie Bezos a devenit cel mai scump din lume. Cu o avere de 39 miliarde de dolari, fosta soție a fondatorului companiei Amazon va urca pe locul trei în topul celor mai bogate femei ale planetei. 

La divorț, MacKenzie Bezos a luat doar 1% din averea omului de afaceri. Suficient însă pentru a deveni o femeie puternică din punct de vedere financiar. Dacă ar fi pretins la jumătate din banii fostului partener de viață, Jeff Bezos ar fi pierdut titlul de cel mai înstărit om din lume.

Dar MacKenzie a refuzat orice participație la publicația The Washington Post și la firma spațială Blue Origin, unde Bezos investește anual în jur de 1 miliard de dolari. Din cele 16% din acțiunile Amazon deținute de Jeff, MacKenzie a primit un sfert. Oricum, fostul soț și-a păstrat dreptul de vot și pentru pachetul ei. Prin urmare, Jeff Bezos a rămas cu 12% din acțiunile gigantului comerțului online estimate la aproape 115 miliarde de dolari, iar cele 4% din acțiuni valorează 39 de miliarde.

Citește și Cadou de divorț! Ce și-a cumpărat Jeff Bezos. E fabulos

Cu alte cuvinte, Jeff Bezos nu a pierdut foarte mult după divorț. După cum spune miliardarul Warren Buffett, locul trei în clasamentul Forbes al bogaților lumii, una dintre cele mai importante decizii în viață vizează alegerea persoanei alături de care vă veți petrece restul vieții. De altfel, Buffett a și recunoscut, la un moment dat că, dacă nu ar fi fost prima lui soție, Susan, nu ar fi reușit să câștige atâți bani. Același lucru se poate spune și despre Bezos, care nu ar fi ajuns să ridice Amazon fără MacKenzie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel