Poveste de succes: O familie hotărâtă, munca în echipă și un partener strategic pentru finanțare!
21 feb, 18:47, de  Mara Ivan
În anul  1991, o familie din București a pus bazele unei mici companii. În timp, afacerea inițial mică  a reușit să se extindă, ajungând ca în anul 2020 să atingă performanțe deosebite în cinci domenii diferite. Astfel, grupul format din societățile Bere Băuturi București SA, Dea Complet Construct SRL, Andy Hotels & Conferince SRL, Luxury Clothing Store SRL și Berăria Germană, s-a impus pe piața românească, având o structură de acționariat 100% românesc. La fel și echipa de management
O familie care a pornit cu o firmă mică
O familie care a pornit cu o firmă mică

Cele mai importante investiții, pentru deschiderea de noi afaceri, pentru amenajarea spațiilor de depozitare, de birouri sau de desfacere, practic pentru toate investițiile necesare creșterii afacerilor grupului, au început în anul 2017, prin parteneriatul dezvoltat cu CEC Bank, accesând facilități de creditare personalizate în funcție de nevoile de finanțare ale fiecărei societăți din grup.

Grupul activează, prin Bere Băuturi București SA, ca distribuitor de produse alcoolice și nonalcoolice, cafea și snacks-uri în piața de FMCG de aproape 30 de ani și în parteneriat cu Heineken România de peste zece ani, iar din 2016 a dezvoltat o nouă linie de venit, prin prestarea de servicii de transport și depozitare (inclusiv marfă paletizată, cu franciză Pallet Express). Restul firmelor din grup desfășoară activități de antreprenoriat în sectorul HORECA, pe piața construcțiilor rezidențiale și în business-ul dezvoltat cu franciza Hugo BOSS pe piața românească. Echipa de Top Management care stă în spatele dezvoltării de succes a activităților este condusă de Alexandru Gică, secondat de Mariana Klencsar, cu implicarea, din 2018, și a lui Adrian Antonio Gică.

Am invitat familia de antreprenori români să ne împărtășească secretele poveștilor lor de succes. Alexandru Gică, președintele Grupului Bere Băuturi București SA, explică motivele care au condus la alegerea CEC Bank drept partener strategic pe zona de finanțare a grupului.

Când ați început dezvoltarea firmelor din Grupul Bere Băuturi București SA cu sprijinul partenerului de finanțare CEC Bank și de ce ați ales această bancă?

Alexandru Gică: Colaborarea cu CEC Bank a început în anul 2017, când banca ne-a prezentat o variantă de creditare care a răspuns cel mai bine nevoilor grupului, din acel moment. Astfel, acest parteneriat a dovedit că CEC Bank susține și încurajează antreprenorii români, având o bună înțelegere a mediului economic românesc și a particularităților actuale. Resursa umană este foarte importantă, atât din partea Băncii, cât și din partea grupului Bere Băuturi București SA. Ca Acționar și Președinte al societății cu cea mai mare dinamică din grup și care generează cel mai mare volum de activitate, sunt conectat permanent la ritmul zilnic de desfășurare a activităților afacerii, fie că sunt la birou sau în altă parte. Mă bazez pe echipa noastră, formată din oameni care ne sunt alături de la primul milion de lei facturat și din oameni care la maturitatea business-ului au venit cu experiența acumulată, cunoștințele proprii și „know-how”, contribuind astfel la plasarea și menținerea grupului nostru pe un loc important în piața de profil. CEC Bank a fost și este un partener de nădejde, care a răspuns tuturor solicitărilor noastre cu profesionalism și promptitudine, astfel încât am reușit să creăm împreună o relație de colaborare fructuoasă bazată pe încredere reciprocă și sprijin în realizarea tuturor obiectivelor propuse.

Care au fost investițiile făcute cu ajutorul CEC Bank?

Alexandru Gică: Bere Băuturi Bucuresti SA își desfășoară activitatea în patru filiale, situate în județele Constanța, Ialomița, Prahova și București. Suntem prezenți pe piața din județul Constanța din anul 2015, consolidându-ne poziția în anul 2017, prin achiziționarea și amenajarea la cele mai înalte standarde a unui spațiu de depozitare și birouri. Acest lucru a fost posibil prin contractarea unei prime facilități de credit de la CEC Bank, parteneriat care s-a dezvoltat ulterior printr-o nouă linie de finanțare destinată unor investiții în birourile și spațiile de depozitare, în județul Prahova. Aceste investiții care au condus la optimizarea cheltuielilor logistice și financiare, alături de capitalizarea societății, au dus la consolidarea bilanțului firmei și pozitionarea în piața de profil. În anul 2019 am reorganizat structura facilităților de credit destinate activității curente și finanțării capitalului circulant, prin accesarea de la CEC Bank a unui plafon multicredit, cu costuri avantajoase și o structură de garanții adaptată specificului activității noastre. De asemenea, avem în vedere și dezvoltarea sectorului HORECA, prin atragerea de fonduri europene, cu parte de cofinanțare care va fi acordată de CEC Bank. Colaborarea cu CEC Bank s-a extins în anul 2018 și la nivelul grupului, prin contractarea unui credit pentru dezvoltări rezidențiale, pentru DEA Complet Construct SRL, și a unei „facilități non-cash”, de către Luxury Clothing Store SRL, partener Hugo BOSS AG. DEA Complet Construct SRL are un portofoliu de 11 proiecte rezidențiale finalizate și vândute, și alte două proiecte în curs de execuție, incluzând peste 160 de apartamente în zona București-Ghencea.

Cum a ajuns Grupul Bere Băuturi București SA să deschidă primul magazin Hugo Boss, în franciză?

Adrian Antonio Gică: După un an de negocieri cu reprezentanții celebrului brand Hugo Boss, în anul 2018 am stabilit coordonatele parteneriatului care a readus brand-ul pe piața românească, prin deschiderea primului nostru magazin, în incinta Hotelului Radisson, în centrul Capitalei. Lansarea brandului în România a marcat noul concept de magazine Hugo Boss, aliniat cu creșterea înregistrată de brand la nivel mondial, fiind unul din cele șapte magazine care au beneficiat de noul concept în 2018. Vânzările din primul an de activitate al magazinului Hugo Boss au înregistrat un nivel mai bun decât cel prognozat, astfel încât, anul 2020 va continua consolidarea brand-ului pe piață, prin creșterea cifrei de afaceri și fidelizarea portofoliului de clienți.

Ce a contat, în primul rând, la acordarea francizei?

Adrian Antonio Gică: Grupul Bere Băuturi București SA înregistrează un istoric bun în business, cu un trend ascendent, asigurat de profesionalismul oamenilor și capacitatea Top Managementului de a adapta strategia la evoluția pieței. Astfel, Hugo Boss are garanția faptului că Luxury Clothing Store SRL are capacitatea de a găsi cele mai elegante și potrivite spații pentru brand, astfel încât să asigure servicii la cele mai înalte standarde, prin consilierii de vânzări extrem de bine pregătiți să vină în întâmpinarea clienților obișnuiți deja cu standardele Hugo Boss.

Cum ați reușit să finanțați tot ce a cerut partenerul Hugo Boss?

Adrian Antonio Gică: Pentru relansarea brandului Hugo Boss pe piața românească, Luxury Clothing Store SRL a avut, pe lângă aportul propriu, și susținerea foarte bună din partea CEC Bank, necesară la deschiderea unui astfel de business pentru care începutul este provocator. Asigurarea fondurilor necesare pentru campaniile de marketing, amenajarea magazinului, achiziția colecției, corelată cu respectarea termenelor de lansare, atât a magazinului, cât și a colecțiilor, este un efort de echipă încununat de succes prin colaborarea cu Cec Bank. În viitor avem în plan dezvoltarea rețelei de noi magazine, în zone strategice, astfel încât Hugo Boss să poată fi accesibil pentru toți iubitorii brandului.

Grupul Bere Băuturi București SA își continuă trendul ascendent, identifică oportunități și se extinde construind astfel afaceri solide în economia românească. Parteneriatul strategic pe care grupul l-a stabilit cu CEC Bank va rămâne în continuare esențial pentru susținerea afacerilor și pentru dezvoltare durabilă.

Ştiri Recomandate

Este, totuși, o ușoară scădere

Coșmar în Italia. Numărul persoanelor ucise de covid-19 ajunge la 10.023

Numărul deceselor înregistrate în Italia din cauza coronavirusului a crescut sâmbătă cu încă...

O decizie dureroasă, dar necesară

Coronavirus. Spania oprește toate activitățile ”neesențiale”

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat sâmbătă suspendarea oricărei activităţi economice neesenţiale timp...

Ar putea fi de mare ajutor

Bacteria care mănâncă plastic. Descoperită de cercetătorii germani

O echipă de oameni de ştiinţă din Germania a identificat o nouă tulpină de bacterie care descompune elementele...

Este un fel de altă viață

Covid-19 în China. Locuitorii din Wuhan învață ce înseamnă noua normalitate

Pretutindeni sunt puncte de control. Trecătorii se opresc așteaptă în liniște să le vină rândul. Totul...

260 de decese numai în ultimele 24 de ore

Covid-19 face ravagii în Marea Britanie: Numărul de decese a depășit 1000

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore încă 260 de decese provocate de noul...

Se lucrează la procedură

Coronavirus. Viceprimarul Bădulescu despre testarea bucureștenilor

Suportul tehnic privind testarea unui număr de bucureşteni, în contextul epidemiei de coronavirus, va fi gata...

Măsura se aplică începând de sâmbătă

Covid-19. Amenzi uriașe pentru bucureștenii surprinși în parcuri

Cetăţenii surprinşi în parcuri, începând de sâmbătă, ora 14,00, riscă amenzi cuprinse...

O situație rar întâlnită

Covid-19. Aurul a dispărut de pe piața americană. S-a cumpărat tot

Pe fondul pandemiei de coronavirus, în Statele Unite a crescut vertiginos cererea de aur, astfel că pe piață...

Pangolinul este un animal pe cale de dispariție

Și totuși, care este animalul ”vinovat” de pandemia cu Covid-19

Studiile se succed rapid unele după altele în căutarea urmelor genetice ale coronavirusului la pangolini și...

Se conturează alt profil

Coronavirus. Vârsta medie a pacienților bolnavi de covid-19 din România

Vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi, până în prezent, în România, cu noul...

OneWeb a plasat recent 74 de sateliți pe orbită

OneWeb intră în faliment. Sateliți, lăsați fără stăpân

Operator de sateliți, compania OneWeb, susținută de SoftBank Group Corp, a anunțat că intră în faliment. O...

Veterinarii atenționează populația să aibă o atenție sporită atunci când cumpără produse prin comerțul online.

Veterinarii avertizează populația: Verificați produsele

Veterinarii atenționează populația să aibă o atenție sporită atunci când cumpără produse prin comerțul online....

Care au fost explicațiile ministrului de Finanțe

Amânarea ratelor bancare. Cine sunt românii afectați indirect de criză

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat, în legătură cu amânarea plăților la ratele bancare...

Aparatul este portabil, cam cât un prăjitor de pâine

Coronavirus. Testul care poate depista covid-19 în câteva minute

În Statele Unite a fost aprobat un test care poate depista infecţia cu coronavirus în câteva...

Vaccinul va putea fi folosit doar peste câteva luni

Rușii au dezvoltat șapte prototipuri de vaccin împotriva covid-19

Agenția federală pentru medicină și biologie (FMBA) a Rusiei a dezvoltat șapte prototipuri de vaccin împotriva...

Ministrul finantelor a făcut calcule

Florin Cîțu anunță: Ceea ce plătim noi astăzi, vom plăti prin taxe în viitor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, referindu-se la amânara ratelor bancare, că într-o...

Numărul deceselor este încă destul de redus

Covid-19. Statele Unite au depășit pragul de 100.000 de cazuri infectate

Statele Unite, unde numărul de cazuri înregistrate de COVID-19 explodează, au depăşit vineri pragul de 100.000...

Economia funcționează după alte reguli

Adrian Câciu: Regulile pe timp de criză sunt altele decât cele în timp de pace

În situații de urgență, de criză, de situații critice, așa cum unele drepturi ale persoanelor se...

Casa de pensii

Casele de Pensii nu mai lucrează direct cu publicul. Ce alte opțiuni există

Casele de Pensii și-au încetat activitate, începând de joi, 26 martie, în relația directă cu...

Ungaria ia măsuri împotriva răspânidii Covid-19

Coronavirus. Viktor Orban anunță restricționarea circulației persoanelor

În perioada 28 martie - 11 aprilie, circulaţia persoanelor va fi restricţionată pe întreg teritoriul...

Donald Trump

Trump cere marilor companii să înceapă producția de ventilatoare

Preşedintele american, Donald Trump, a cerut, vineri, într-un tweet coleric, producătorilor auto Ford şi...

400.000 de contracte de muncă au fost suspendate

Sute de mii de contracte de muncă au fost suspendate

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus vineri, că la ora actuală au fost suspendate 400.000 de contracte de...

Cererea de țiței a scăzut semnificativ

Pandemia a redus drastic cererea de petrol

Măsurile adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de ţiţei...

România cere flexibilitate sporită din partea Comisiei Europene

România consideră că este necesară o flexibilitate sporită din partea Comisiei Europene şi soluţii adaptate...

China anunță că își închide granițele de teama Covid-19

În mod destul de surprinzător, China a anunțat vineri seară că va închide granițele pentru toți...

Morgan Stanley şi Goldman Sachs au primit aprobarea autorităţilor de reglementare să achiziţioneze participaţii majoritare în societăţile lor mixte din China

Morgan Stanley şi Goldman Sachs, undă verde în China la achiziții

Giganţii bancari americani Morgan Stanley şi Goldman Sachs au primit aprobarea autorităţilor de reglementare să...

Camera Reprezentanțilora aprobat programul istoric planul de relansare economică de 2.000 miliarde de dolari

SUA. Camera Reprezentanților a aprobat stimulentul de 2 trilioane de dolari

Camera Reprezentanţilor a adoptat vineri planul istoric convenit de republicani şi democraţi pentru a ajuta economia...

Ce beneficii și indemnizații se pot obține online

Guvernul a impus tuturor primăriilor cât și altor autorități să primească de la solicitanți documentele...

Kristalina Georgieva

FMI caută soluții suplimentare de finanţare

Pandemia de coronavirus va provoca o contractare a economiei mondiale în 2020, au avertizat vineri oficialii...

Mastercard facilitează în România creşterea limitei pentru plăţile contactless fără PIN

Mastercard oferă noi facilități pentru România. Totul fără PIN

Mastercard facilitează în România creşterea limitei pentru plăţile contactless fără PIN, noua limită...

Salamul, roşiile proaspete, laptele şi merele s-au scumpit cel mai mult în luna martie

Aceste alimente s-au scumpit ENORM în luna martie

Salamul, roşiile proaspete, laptele şi merele s-au scumpit cel mai mult în luna martie, comparativ cu...

Analiză: Economia României se va contracta. Ce perspective sunt pentru revenire

ING Bank preconizează o contracţie de 6,6% pentru economia României în 2020, cu o scădere puternică...

Unele afaceri infloresc în această perioadă

Ce afaceri câștigă în timpul crizei provocate de Covid-19

Unele companii pot înregistra o cerere crescută pentru serviciile lor în perioada pandemiei de...

Dan Suciu, se aşteaptă la deschiderea unor renegocieri ale contractelor de credit între bănci şi clienţi

Dan Suciu: Mă aştept să existe disponibilităţi masive de discuţie între clienţi şi bănci

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), Dan Suciu, se aşteaptă la deschiderea unor...

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Covid-19. OMS critică guvernele lumii: Pierdeți timp prețios

Guvernele ar trebui să înceteze să mai irosească timpul prețios necesar pentru combaterea coronavirusului,...

Așa ceva mai rar

Cum au rătăcit rușii aproape o tonă de aur pe un aeroport

Greu de crezut, dar este real și amplu dezbătut în presa rusă. Pentru că, trebuie să recunoaștem, nu în...

Ford Otosan a anunţat vineri că firma va începe producţia de măşti

Ford Otosan începe producția de măști

Ford Otosan a anunţat vineri că firma va începe producţia de măşti, în contextul eforturilor...

Prea mulți factori negativi

Pandemia covid-19. În SUA au dispărut 500.000 de milionari

Prăbușirea piețelor de capital a afectat serios averile marilor bogați ai Statelor Unite. Prin urmare, în doar...

Volkswagen AG ar putea anunţa concedieri

Șeful Volkswagen: Nu înregistrăm vânzări sau venituri în afara Chinei

Volkswagen AG ar putea anunţa concedieri, dacă epidemia nu va fi ţinută sub supraveghere, deoarece compania...

Celebrul Turn Eiffel din Paris va omagia în fiecare seară, începând de vineri

Turnul Eiffel omagiază în fiecare seară persoanele care se luptă cu Covid-19

Celebrul Turn Eiffel din Paris va omagia în fiecare seară, începând de vineri, toate persoanele...

Curs valutar | Actualizat la 28-03-2020
EUR flag1 EUR = 4.8332 RON
USD flag1 USD = 4.3890 RON
GBP flag1 GBP = 5.3759 RON
CHF flag1 CHF = 4.5616 RON
AUD flag1 AUD = 2.6686 RON
DKK flag1 DKK = 0.6477 RON
CAD flag1 CAD = 3.1169 RON
HUF flag1 HUF = 0.0137 RON
JPY flag1 JPY = 0.0404 RON
NOK flag1 NOK = 0.4163 RON
SEK flag1 SEK = 0.4398 RON
XAU flag1 XAU = 228.9056 RON
Monede Crypto
1 BTC = 27627.04RON
1 ETH = 580.40RON
1 LTC = 172.36RON
1 XRP = 0.79RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.36% p.a.
ROBOR:
3 luni: 2.57%
6 luni: 2.65%
12 luni: 2.69%
EURIBOR:
3 luni: -0.3730 %
6 luni: -0.3060 %
12 luni: -0.1890 %