Poți cumpăra vaccin anti-covid. De unde și cât costă. Care sunt riscurile
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
A fost aprobată strategia de vaccinare
A fost aprobată strategia de vaccinare
China a fost prima țară care a anunțat că are un vaccin la mijlocul anului 2020, un vaccin care este produs de compania farmaceutică de stat SinoVac.

De atunci, în China au mai fost create și alte vaccinuri, care deja de administrează populației chiar dacă nu au trecut încă de testele clinice.

CoronaVac este acum disponibil pentru a fi cumpărat și costă 300$, scrie revista Time. Prețul este cel practicat de spitalul privat din Beijing, Taihe.

Nu doar CoronaVac este disponibil în China. Un alt vaccin care nu a fost însă prezentat oficial, este cerut din ce în ce mai insistent, în ciuda avertismentelor experților internaționali în sănătate publică. 

S-a aflat cum poate fi oprită boala COVID-19. Descoperire de ultimă oră

În septembrie, SinoPharm a dezvăluit că sute de mii de chinezi și-au luat deja vaccinurile experimentale COVID-19 ca parte a unei inițiative de stat pentru protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății de front și a oficialilor care călătoresc în țările cu risc ridicat.
 În centrul de producție din estul orașului Yiwu în această săptămână, sute de oameni au făcut coadă pentru o doză de 60 USD de CoronaVac.

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se apropie de cea de-a 11-a lună, cu peste 40 de milioane de cazuri și 1,1 milioane de decese la nivel global, dorința de vindecare miraculoasă devine mai disperată. Dar consecințele unui pas greșit în privința unui  vaccin ar putea fi, de asemenea, cumplite. În 1976, o campanie grăbită de imunizare a milioane de americani împotriva gripei porcine a provocat ulterior, ce-i drept într-o mică proporție, sindromul oboselii cronice și a contribuit la declanșarea mișcării anti-vaxxer moderne. Distribuirea unui vaccin aflat în stadiul de pre-aprobare fără o monitorizare suficientă a eficacității și sănătății participanților riscă să provoace dezinformare publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi din UE

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit duminică seara...

Sprijin financiar uriaș al Băncii Mondiale pentru Egipt

Egiptul se confruntă cu o criză de valută și cu deficite...

Reclamele vor fi interzise în anumite spații publice

În curând se va interzice montarea reclamelor pe anumite...

România, ”campioana europeană” la inflație

Datele publicate de Eurostat indică o scădere a ratei...


pixel