Planul diabolic al Rusiei și Chinei. Occidentul l-a aflat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Băncile centrale au rolul lor
Băncile centrale au rolul lor
Rusia și China se pregătesc pentru jocul final, care va vlăgui Occidentul și ar putea schimba regulile economiei mondiale. În orice caz, așa afirma analistul Mike Gleason într-un articol publicat în revista britanică Market Oracle.

Autorul materialului atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, Moscova și Beijing au devenit principalii cumpărători de aur. Pentru a înțelege mai bine ce se ascude în spatele acestei manevre, aparent nevinovată și cu nimic amenințătoare, Gleason s-a adresat expertului financiar Bill Holter, de la JS Mineset.

În opinia lui, cumpărând metal galben în cantități tot mai mari pentru a acoperi găurile negre din economiile lor, Rusia și China vor provoca, în momentul în care rezervele lor de aur vor atinge valoarea maximă, o explozie a prețului la această prețioasă materie primă.

Ori, nu trebuie uitat că în războaiele valutare, dezmințite la nivel oficial, dar cât se poate de reale, aurul reprezintă principala armă, amintește, în context, Holter. ”Rusia și China se pregătesc pentru jocul final, iar strategia lor constă în a avea la dispoziție cât mai mult aur. Moscova și Beijing, continuă expertul, vor să epuizeze rezervele de metal galben ale Occidentului.

Citește și Dolarul american, lovitură sub centură!

Rusia și China știu că aurul reprezintă bani reali, în timp ce bancnotele, dolarii, euro nu sunt, în ultimă instanță, decât niște jetoane de poker, care nu vor putea fi retrase într-un joc final. Pornind de la această concluzie, Holter estimează că acum esste momentul cel mai potrivit pentru a investi în lingouri. Pentru că, după ce Occidentul va rămâne cu foarte puțin aur, Moscova și Beijing vor putea distruge supramația dolarului american de pe piețele lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel