Piaţa smartphone-urilor s-a contractat cu 2,7%
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Huawei, marea supriză
Huawei, marea supriză
Vânzările mondiale de smartphone s-au contractat cu 2,7% în primul trimestru al acestui an, până la 373 milioane unităţi, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă Gartner. Deşi a fost absent de pe piaţa din SUA, producătorul chinez Huawei a reuşit să îşi păstreze poziţia de al doilea producător mondial de telefoane inteligente şi, mai mult, a reuşit să reducă decalajul care îl separă de liderul mondial Samsung.

"Cererea pentru smartphone-uri premium rămâne inferioară celei pentru smartphone-uri de bază, ceea ce a afectat marjele pentru mărci precum Samsung şi Apple, care au participaţii importante pe zona smartphone-urilor premium", a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Anshul Gupta.

Gartner susţine că grupul sud-coreean Samsung şi-a păstrat titlul de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri în primul trimestru din acest an, când a controlat 19,2% din piaţă, în scădere faţă de o cotă de 20,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Urmează producătorul chinez Huawei, cu o cotă de piaţă de 15,7%, în creştere faţă de doar 10,9% în primul trimestru din 2018. Pe locul al treilea se situează grupul american Apple cu o cotă de piaţă de 11,9%, faţă de 14,1% în urmă cu un an.

Surpriza Huawei

Aceste cifre arată că Huawei a înregistrat ce mai mare creştere în ritm anual dintre primii cinci producători mondiali de telefoane inteligente, respectiv Samsung, Huawei, Apple, OPPO şi Vivo.

Huawei a vândut 58,4 milioane smartphone-uri în primul trimestru al acestui an, cu creşteri în toate regiunile, arată datele Gartner. Grupul chinez a înregistrat rezultate deosebit de bune pe primele sale două pieţe, Europa şi China, unde vânzările de smartphone-uri marca Huawei au crescut cu 69%, respectiv cu 33%.

Citește și Huawei își pregătește propriul sistem de operare

La mijlocul acestei luni, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv care interzice companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii străine despre care se crede că reprezintă un risc pentru securitatea naţională. În text nu este menţionat un producător anume, dar se consideră că ordinul vizează gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei, despre ale cărui produse mai multe ţări, în frunte cu SUA, au avertizat că ar putea fi folosite de Beijing pentru "supraveghere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel