Piața energiei electrice. Apare un nou jucător pe acest segment
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
În urma unei fuziuni
În urma unei fuziuni
Acţionarii Electrica au aprobat în Adunare Generală Extraordinară fuziunea celor trei companii de distribuţie a energiei şi a celor două filiale de servicii din cadrul grupului, potrivit unui comunicat al companiei.

Cei trei operatori de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica sunt SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord. Cele două societăţi de servicii energetice sunt Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, noua entitate rezultată în aria de distribuţie va avea denumirea "Distribuţie Energie Electrică România SA" (DEER). În procesul care vizează cei trei operatori de distribuţie, societatea absorbantă va fi SDEE Transilvania Nord, iar în cel al companiilor de servicii energetice societatea absorbantă va fi Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE).

În acest context, rolul activităţii de distribuţie pe lanţul valoric se modifică, iar obiectivele principale ale strategiei definite pentru acest segment au în vedere îmbunătăţiri şi optimizări pe trei dimensiuni: performanţa operaţională, calitatea serviciilor şi optimizarea costurilor la consumatorul final. La acestea se adaugă şi direcţiile strategice pe termen lung, axate pe consolidarea şi dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregătirea reţelelor de distribuţie pentru a face faţă provocărilor tranziţiei energetice.

Citește și S-a decis cine va construi centrala de cogenerare de la Petromidia

În anul 2019, cei trei operatori ai Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali. În ceea ce priveşte zona de servicii, obiectivul principal este de a deveni un furnizor integrat de soluţii energetice, cu beneficii precum: management şi guvernanţă unitare, sinergii organizaţionale, activitate comercială îmbunătăţită, ofertă de servicii integrată, precum şi transfer de cunoştinţe şi dezvoltarea capacităţii de execuţie a lucrărilor.

Cele două proiecte de fuziune se înscriu în linia direcţiilor de transformare şi optimizare a activităţii Grupului Electrica, demarate odată cu listarea la bursă. În cei cinci ani de la listare, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în infrastructura energetică a ţării, cu un total de 3,4 miliarde lei investiţi, la care se adaugă planul aflat în derulare pentru anul 2020, în valoare de 600 milioane lei, spun oficialii companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel