Pentru antreprenori. BCR lansează Ghidul Practic IMM Invest
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Consiliere și informații
Consiliere și informații
Banca Comercială Română lansează Ghidul Practic IMM Invest, care conţine toate informaţiile necesare celor care doresc să acceseze finanţările garantate de stat prin intermediul acestui program, a anunţat vineri banca.

În cadrul programului, BCR are un plafon maxim de 3,4 miliarde de lei, astfel că valoarea totală a finanţărilor totale acordate de bancă prin intermediul IMM Invest poate ajunge la 4 miliarde de lei.

Prin lansarea ghidului, BCR îşi propune să îi sprijine pe antreprenorii afectaţi de contextul actual, prin acordarea de consiliere şi informaţii care să îi ajute să treacă peste situaţia economică dificilă. Cu acelaşi scop, BCR a lansat în luna aprilie, în cadrul programului de educaţie antreprenorială Şcoala de Business, modulul de educaţie financiară Soluţii inteligente pentru antreprenori pe timp de criză, cu sfaturi din partea specialiştilor despre cum pot afacerile să optimizeze fluxul de numerar, dar şi ce ajutor pot primi din partea statului în astfel de situaţii.

Informaţiile despre IMM Invest vor fi disponibile începând cu 11 mai şi pe platforma www.bcrscoaladebusiness.ro, care a ajuns la 6.000 de utilizatori.

"Suntem o bancă solidă, disciplinată şi flexibilă, care a ieşit mai puternică din crizele economice din trecut. Pentru că ne preocupă sănătatea financiară a clienţilor noştri, vrem să le împrumutăm cât mai mult din rezilienţa noastră prin soluţiile pe care le oferim pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă dificilă. Ne-am luat angajamentul ca toţi antreprenorii care vor solicita o finanţare vor primi răspuns şi îndrumare din partea echipei BCR, indiferent dacă vor primi sau nu credit. Fabricat şi creat în România nu mai trebuie să fie doar un slogan de vânzări, este o necesitate critică pentru revenirea din criză", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Citește și Moody's despre BCR, BRD și Raiffeisen Bank. S-a înrăutățit situația

Ghidul IMM Invest, care poate fi accesat gratuit pe site-ul BCR www.bcr.ro/imm-invest, oferă informaţii despre: cum poate fi accesată finanţarea prin programul IMM Invest; ce paşi trebuie urmaţi pentru primirea finanţării; ce produse pot fi accesate; care sunt criteriile de eligibilitate; ce documente sunt necesare.

Programul IMM Invest permite afacerilor mici şi mijlocii afectate de criza COVID-19 să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de credite/linii de credit garantate de către statul român prin intermediul Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

BCR menţionează că o companie poate beneficia atât de credite de investiţii, cât şi de credite de capital de lucru, în limita valorii maxime cumulate de 10 milioane de lei, cu respectarea limitărilor de valoare aferente fiecărei categorii de produs. Comisionul de risc şi comisionul de administrare a Fondului (pe toata perioada de creditare) şi a dobânzilor calculate până la data de 31 decembrie 2020 este subvenţionat integral de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel