Pe cine mizează Cîțu pentru vaccinarea de la sate
Autor: Matei Ion
Data publicării:
O problemă este vaccinarea din mediul rural
O problemă este vaccinarea din mediul rural
Premierul Florin Cîțu a spus că pentru a-i convinge pe oamenii din mediul rural să se vaccineze este nevoie de mobilizarea primarilor, a preoților, a educatorilor și a medicilor. Vaccinarea este singura soluție ca să revenim la viața normală, a precizat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu le-a cerut românilor să participe la campania de vaccinare.

„Am pus toate capacitățile la dispoziție, până acum nu aveam vaccin, am înțeles, acum avem, trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluție ca să revenim la viața normală. E bizar să-i ceri Guvernului să aibă o campanie de vaccinare de succes fără să ne implicăm, trebuie să ne implicăm cu toții”, a spus Florin Cîțu, luni seara, la Digi 24.

Premierul a fost întrebat dacă i se pare suspect faptul că România a ajuns la o capacitate de vaccinare zilnică de 115.000 de persoane, dar nu vaccinează mai mult de 80.000 de persoane. „Mi se pare puțin. O să am o discuție cu cei care administrează platforma de vaccinare”, a răspuns prim-ministrul.

Citește și: Florin Cîțu: Singura soluție pentru România este coaliția

În ceea ce privește campania de vaccinare în mediul rural, Florin Cîțu a dezvăluit faptul că a vorbit cu primarii liberali și că are nevoie de ajutorul preoților, al educatorilor și al medicilor.

„Am vorbit cu primarii PNL și cu președinții de CJ, cu tineretul liberal. E nevoie de primar și de preot în zonele rurale. Poate doctorul și educatorul, în funcție de comunitate. Și biserica ajută campania, eu așa știu. Voi avea o discuție cu cultele religioase”, a precizat Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...


pixel