Pandemie. Peste jumătate din țările UE, în zona roșie
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Numărul îmbolnăvirilor a crescut exponential
Numărul îmbolnăvirilor a crescut exponential
Peste jumătate dintre ţările Uniunii Europene sunt marcate cu roșu pe noua hartă europeană privind restricţiile de călătorie, publicată joi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Pe această hartă, doar trei ţări din UE sau Spaţiul Economic European (Norvegia, Finlanda şi Grecia) sunt în mare parte în zona verde, în timp ce cinci ţări (Italia, Cipru, Estonia, Lituania şi Letonia) sunt în principal în zona portocalie.

Alte cinci ţări (Germania, Austria, Suedia, Danemarca şi Islanda) nu sunt codificate în culori din cauza „lipsei datelor de testare”, dintr-un motiv nespecificat, potrivit Le Figaro.

Obligativitarea purtării măștilor în spații deschise. Reguli

Miniștrii UE au ajuns, marți, la un acord privind coordonarea măsurilor de restricționare a liberei circulații în UE adoptate în contextul pandemiei. Una dintre acestea este harta realizată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

„Faptul că statele membre își unesc astăzi forțele trimite un semnal puternic cetățenilor și arată în mod clar că UE trece la fapte dacă este absolut necesar. Am învățat din lecțiile trecutului: nu vom depăși criza închizând frontierele în mod unilateral, ci acționând împreună. O hartă comună cu coduri de culori comune, bazată pe criterii comune, elaborată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, reprezintă primul rezultat important. Invităm acum statele membre să se asigure că sunt furnizate datele necesare astfel încât harta să poată fi actualizată săptămânal cu informații exacte privind situația epidemiologică din UE și din regiunile sale”, se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel