PANDEMIA de covid-19. NU se va termina! VERDICT științific
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Vor mai trece câțiva ani până atunci
Vor mai trece câțiva ani până atunci
Oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că pandemia provocată de noul coronavirus nu se va termina, practic, niciodată. La un moment dat, ea se va transforma, pur și simplu, într-o epidemie sezonieră. Cercetătorii de peste Ocean și-au publicat studiul în revista Frontiers in Public Health.

Iar acel moment depinde de un factor esențial: formarea imunității colective. Concluzia specialiștilor din Statelor Unite nu face decât să confirma ipoteze similare lansate la începutul apariției noului coronavirus, când mediile științifice știau prea puține despre acest virus. Chiar dacă bagajul lor de cunoștințe legat de SARS-CoV-2 s-a îmbogățit considerabil în doar câteva luni, mai rămân foarte multe aspecte de clarificat. 

Oricum, pentru studiul lor, oamenii de știință au analizat virusuri sezoniere cunoscute, precum cel gripal sau coronavirusurile ce provoacă răceală. În țările cu climă moderată, iarna reprezintă sezonul de vârf al acestor al afecțiunilor cauzate de acești agenți patogeni. În schimb, în regiunile tropicale virusurile circulă tot anul. 

Comparativ cu grupa sau alte afecțiuni respiratorii, noul coronavirus are o viteză de răspândire și de transmitere mult mai mare pentru că majoritatea oamenilor nu dispun de un sistem imunitar suficient de puternic pentru a face față acestei noi provocări. De aceea pandemia nu a putut fi stopată în perioada verii, așa cum s-a sperat inițial. 

Citește și COVID-19. Semnal de ALARMĂ!. Treziți-vă, până nu e prea TÂRZIU

Prin urmare, numai când cei mai mulți oameni vor dobândi o imunitate stabilă după vaccinare sau însănătoșire, noul virus va deveni mai sensibil la factorii sezonieri și se va comporta ca orice alf virus de acest gen. Dar, subliniază autorii studiului, acest lucru nu se va putea întâmpla decât în decurs de cel puțin trei ani, patru ani. Până atunci, trebuie respectate măsurile sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel