Pandemia de covid-19. China recunoaște: S-au comis greșeli
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Li Keqiang a încercat să fie sincer
Li Keqiang a încercat să fie sincer
Prin vocea premierului Li Keqiang, China a recunoscut că s-au comis o serie de greșeli în deciziile luate ca reacție la epidemia de coronavirus. Vorbind în deschiderea sesiunii anuale a parlamentului țării, el a anunțat ”o reușită strategică majoră” în lupta împotriva noului virus, apărut la sfârșitul anului trecut în orașul Wuhan. 

De la tribuna Adunării Naționale, Li Keqiang a declarat că în timpul răspândirii virusului SARS-CoV-2 au apărut numeroase verigi slabe în gestionarea situației de urgență apărută în domeniul sănătății. Premierul chinez a explicat că, în unele cazuri, deciziile corecte au fost întârziate din cauza corupției și a birocrației. În plus, activitatea guvernului a fost și este îngreunată de formalități inutile, a adăugat el.

Potrivit spuselor sale, mulți funcționari ai statului de la diferite niveluri se sustrag de la îndeplinirea obligațiilor ce le revin, fie nu sunt capabil să le ducă la îndeplinire. ”Trebuie să luăm măsuri ținând cot de propunerile reprezentanților societății civile. Trebuie să ne ridicăm la așteptările oamenilor”, a insistat Li Keqiang, dând de înțeles că vor urma o serie de schimbări majore.

În același timp, premierul Chinei a afirmat că, "noi, fiii şi fiicele naţiunii chineze, am rămas uniţi într-o perioadă extrem de dificilă şi am ridicat un Mare Zid de solidaritate". Adoptând decizia de a închide, practic, țara, hotărâre care a șocat, inițial, opinia publică mondială, China a reuşit să reducă considerabil contagiunea, care a scăzut în ultimele săptămâni la câteva cazuri noi pe zi. Dar pandemia s-a extins pe suprafaţa globului.

Citește și Beijing sau Washington? O alegere dificilă pentru Londra

"Am obţinut o victorie decisivă în apărarea provinciei Hubei şi a capitalei sale Wuhan", plasate în carantină timp de două luni şi jumătate, a continuat numărul doi al regimului comunist, subliniind că greul nu a trecut și că, acum, trebuie rezolvate consecinţele economice ale epidemiei. "Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a reduce la minimum pierderile", a declarat el în faţa deputaţilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel