OZN-urile există? Ce observă și filmează piloții americani VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Poceștile piloților americane sunt chiar palpitante
Poceștile piloților americane sunt chiar palpitante
În Statele Unite au revenit în atenția generală discuțiile despre Obiectele Zburătoare Neidentificate (OZN). Totul a pornit de la un articol din The New York Times, unde piloții US Air Force relatau despre întâlnirile lor cu aceste fenomene.

Potrivit The New York Times, în decurs de doi ani, din 2014 până în 2016, poloții forțelor aeriene americane s-au ”ciocnit” aproape permanent cu misterioasele obiecte care plutesc în înaltul cerului. Unul dintre ele avea forma unui ”titirez, care se deplasa împotriva direcției vântului”. Altul ”arăta ca o sferă închisă într-un cub”. Iar până atunci, văzuseră ceva care amintea de o ”uriașă bomboană Tic-Tac”.

Primele rapoarte despre OZN-uri au apărut în vara anului 2014, când piloții escadrilei VFA-11 efectuau o serie de manevre de antrenament între Virginia și Florida. Obiectele se aflau la o altitudine de 9,1 kilometri, zburând cu o viteză apropiată de cea supersonică. Iar unul dintre piloți a fost la un pas de a intra în coliziune directă cu un OZN, fiind, astfel, nevoit să raporteze imediat incidentul.

Citește și Religiile OZN. Cei care se închină la extratereștri

La un moment dat, OZN-urile s-au înmulțit într-atât, încât Pentagonul s-a văzut nevoit să elaboreze reguli noi privind strângerea de date și analiza informațiilor despre ”fenomene aeriene inexplicabile”. În 12 martie, Departamentul Apărării al SUA a dat publicității o înregistrare cu un astfel OZN, făcută de un pilotul unui avion al US Air Force deasupra Pacificului. În imagini se observă un punct alb cu contur neclar și pe care aparatura avionului l-a fixat timp de câteva secunde.

Se aude și vocea pilotului: ”Waw, ce-i asta? Ia uite cum zboară”. Pentagonul nu oferă explicații despre ce anume au văzut în aer piloții și nici unul dintre interlocutorii NYT nu a afirmat că respectivele obiecte aveau neapărat proveniență spațială. Iar astrofizicianul Leon Golub, de la Harvard, a apreciat că, după toate probabilitățile, ceea ce au observat piloții americani, a fost rezultatul unor efecte atmosferice sau al unor defecte în sistemul de prelucrare a imaginilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel