Originea SARS-C0V-2. Șeful CIA pune punctul pe ”i”. Așa stau lucrurile
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sinceritatea care dezarmează
Sinceritatea care dezarmează
Directorul CIA, William Burns, a vorbit, într-un interviu acordat unui post de radio, despre originile coronavirusului, la o zi după ce secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că autoritățile Statelor Unite sunt dezamăgite de atitudinea iresponsabilă a Chinei față de eforturile lumii occidentale de a afla cum a apărut virusul SARS-CoV-2.

Și iată că, la aproape un an și jumătate de la declararea pandemiei de COVID-19, Burns a recunoscut că această problemă a originii coronavirusului apărut, pentru prima dată, în ianuarie 2020, în orașul chinezi Wuhan, considerat, de atunci, epicentrul epidemiei globale, ar putea rămâne deschisă.

Adică nu se va afla niciodată de unde a plecat și cum s-a transmis la om. În prezent există diferite ipoteze și tabere care susțin un punct de vedere sau altul. „Acest lucru este posibil, ca multe alte lucruri despre care pot fi supuse unei evaluări corecte și nu vom putea ajunge niciodată la o concluzie certă”, a spus el.

Anterior, guvernul chinez a respins cu tărie planul pentru a doua fază a anchetei privind originea coronavirusului, propus de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Potrivit autorităților, propunerea de anchetă folosește „un limbaj care nu respectă știința și bunul simț”.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că autoritățile americane sunt dezamăgite de decizia Chinei de a renunța la căutarea sursei coronavirusului. 

Citește și Coronavirus. Orașul unde a fost vaccinată 90% din populația adultă

Potrivit oficialului american, poziția Beijingului este iresponsabilă și periculoasă. Psaki a subliniat că Statele Unite vor continua să solicite autorităților chineze accesul la date și eșantioane. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a menționat, de asemenea, că acum nu este momentul să rezistăm, deoarece este vorba despre salvarea de vieți.

La 17 iulie, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că organizația intenționează să verifice laboratoarele în apropierea cărora au fost detectate primele cazuri de infecție COVID-19. Vorbim despre un audit al acelor instituții din Wuhan, în zona cărora au fost detectate primele cazuri de SARS-CoV-2 în decembrie 2019. Verificarea este unul dintre cei cinci pași pe care Secretariatul OMS intenționează să-i facă ca parte a investigației privind originea coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel