Orban: În ce privește impactul economic, urmărim cu mare atenție
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este nevoie de măsuri
Este nevoie de măsuri
Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că Executivul va susține plata șomajului tehnic de la buget și că, în privința impactului economic, situația va fi urmărită cu mare atenție. ”Sunt efecte negative din ce în ce mai clare”, a constatat Orban. 

”În mod clar va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, alocările financiare pentru un program amplu de investiții”, a spus el, adăugând că, din punctul de vedere al impactului economic, ”sunt efecte negative din ce în ce mai clare”.

Orban a arătat că sunt domenii aproape paralizate: transportul rutier de persoane, hotelurile, restaurantele sunt în situație critică. El a anunțat că miercuri va fi adoptat un prim set de măsuri în sprijinul companiilor afectate și angajaților. Dar, a adăugat șeful Executivului, va trebui să urmărim cu foarte mare atenție tot ce se întâmplă în economie în Uniunea Europeană.

Citește și Ludovic Orban: Trebuie să ne adaptăm la condiții

Premierul a declarat că ”măsurile la care ne-am gândit sunt, pe de o parte, de susținere financiară de la buget efortul de plată a șomajului tehnic. Am ales această formulă pentru că foarte multe companii afectate funcționau foarte bine, cu profitabilitate, plata la timp a taxelor, iar ele sunt afectate de o conjunctură de moment. Odată ce trece vârful epidemiei, aceste companii vor avea capacitatea de a reveni la normal și vor avea nevoie de angajații formați în timp”, a asigurat Orban.

Potrivit spuselor sale, vor fi luate măsuri în ce privește asigurarea capitalului de lucru. ”Vizează toate companiile, trebuie să fim cu atenția în egală măsură asupra activităților economice ce pot continua în condiții normale și să asigurăm capitalul de lucru și resursele financiare necesare. În mod clar va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, alocările financiare pentru un program amplu de investiții”, a concluzionat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel