Orban: În 7-10 zile putem opri creșterea numărului de cazuri de COVID
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban a declarat joi că va putea fi oprită creşterea numărului de cazuri de COVID în 7-10 zile, după ce au fost luate ultimele măsuri.

"Părerea mea este că putem să oprim creşterea numărului de cazuri, estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte, am instituit noi măsuri care au oprit activităţile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măştii şi alte măsuri, am şi intensificat controalele, am şi diversificat tehnicile de control, sunt poliţişti în civil, o parte semnificativă din efectivele Poliţiei fac controale în civil, pentru că, de regulă, când făceau în uniforme se dădea 'şase' imediat şi practic nu reuşeau să surprindă. De asemenea, avem telverde pe care l-am pus în funcţiune, în care ni se semnalează şi putem să direcţionăm toate controalele în locurile unde ştim sigur că nu sunt respectate regulile. De asemenea, nu au mai existat deschideri de activităţi care să crească interacţiunile sociale", a spus Orban la Digi 24.

El a adăugat că decizia luată miercuri la Iaşi, la sărbătorirea Sfintei Parascheva, a fost una "operativă".

"A fost o decizie operativă să se permită totuşi şi altora să se închine. Dumneavoastră aţi fi vrut să rămână sutele alea de oameni într-un scandal perpetuu, eventual să degenereze şi într-un alt scandal? Oricum erau acolo foarte mulţi agitatori de profesie care special s-au dus acolo să incite spiritele. (...) A fost o decizie operativă corectă, imediat s-a stins acest focar. (...) Acolo se putea ajunge inclusiv la bătaie, spiritele erau extrem de încinse", a afirmat premierul.

Pandemie. Peste jumătate din țările UE, în zona roșie

Orban a arătat că de Sfântul Dumitru nu se va permite să vină în Bucureşti pelerini din alte localităţi.

"Vom discuta cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, vom susţine punctul nostru de vedere, şi anume, să poată să participe, dar să nu se facă pelerinaje de la distanţă şi să participe locuitorii din municipiul Bucureşti. Aici Ilfovul, nu poţi să faci diferenţă între Bucureşti şi Ilfov, că de multe ori e o graniţă aproape invizibilă, dar nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport şi care pot să creeze aglomeraţie. Pe de altă parte, vreau să dau un mesaj către preoţi, către pastori, ei trebuie să fie un exemplu, ei trebuie să îndemne şi îi felicit pe mitropolit şi pe toţi preoţii care s-au comportat exemplar în această sărbătoare, au îndemnat oamenii la un comportament corect. Oamenii se iau după ce spun preoţii. Este foarte important ca toţi preoţii să îndemne la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului", a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel