Orange a VÂNDUT și a obținut 1,30 miliarde de euro
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
O tranzacție programată
O tranzacție programată
Cel mai mare grup francez de telecomunicaţii, Orange, a anunţat vânzarea unei părţi din activele sale fixe din Franţa unui consorţiu format din trei investitori, pentru aproximativ 1,30 miliarde de euro (1,58 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Este pentru prima dată când compania cu sediul la Paris, care a vândut de asemenea majoritatea turnurilor sale de telefonie mobilă din Europa, pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, a anunţat vânzarea unei părţi din reţeaua în bandă largă din Franţa, un activ valoros.

Decizia vine pe fondul investiţiilor masive pe care trebuie să le realizeze industria de telecomunicaţii pentru a furniza reţele în bandă largă modernizate în Europa şi pentru tehnologia 5G.

Orange a anunţat într-un comunicat că a fost de acord să vândă 50% din Orange Concessions, un vehicul care include unele active din reţeaua franceză de fibră optică, către La Banque des Territoires, compania de asigurări CNP Assurances şi EDF Invest.

Citește și Compania Telekom România a fost AMENDATĂ! Află MOTIVUL

Tranzacţia evaluează Orange Concessions la 2,675 miliarde de euro. Entitatea acoperă aproximativ 4,5 milioane de conexiuni în reţeaua de fibră optică de tip FTTH (fibră până acasă) în zonele rurale din Franţa.

Anunţul Orange vine după decizii similare ale altor firme europene care vor să-şi vândă reţelele mobile în urma cererii sporite din partea unor investitori, cum ar fi firma americană de private equity KKR şi compania spaniolă de infrastructură telecom Cellnex.

Orange, fostul France Telecom, este unul din cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel