Operatorii privați din aviație propun măsuri concrete. Apel către Guvern
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Măsuri concrete
Măsuri concrete
Într-o scrisoare adresată premierului Ludovic Orban, Asociația Română a Operatorilor Privați din Aviație revine cu solicitarea de sprijin pentru mediul economic afectat de măsurile dispouse de autorități în gestionarea problemelor generate de epidemia de coronavirus. 

Revenim la solicitarea Tnregistrată de Asociaţia Română a Operatorilor Privaţi din Aviaţie cu numărul 11511116.03.2020, la Ministerul Transporturilor, Registratura Generală si la Secretariatul General Guvernului cu numărul 3817/16.03.2020 şi vă transmitem următoarele propuneri de măsuri economice de urgenţă necesare diminuării efectelor negative cauzate de restricţiile impuse traficului aerian "in scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2:

- Acordarea unui ajutor de urgenţă, pentru acoperirea pierderilor din exploatare suferite de către societăţile din domeniul aerian cu codurile CAEN: 5223, 5110, 3030, 3316, 8413, 8532, 8553 cu condiţia obţinerii acceptului/autorizării Comisiei.

- Scutire de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni (Martie, Aprilie, Mai) aplicabilă pentru toate aeroporturile si operatorii din aviaţie, indifferent de forma de proprietate.

- Amânarea plăţii taxelor pentru toţi operatorii privaţi din aviaţie (indiferent de forma de proprietate), aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de 6 luni fără penalizări şi dobănzi.

Citește și Ministrul Finanțelor. Sfaturi și recomandări pentru sistemul bancar

- Plata imediată a datoriilor statului către operatorii din aviaţie - facem referire la plata contribuţiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, la TVA de recuperat și plata facturilor de prestări servicii pe care diverse instituții ale statului le are de făcut către operatori din aviație.

- Asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor privați din aviație prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.

Avem convingerea că vă sunt cunoscute efectele măsurilor dispuse de autoritățile din alte state europene de încurajare a mediului local de afaceri și, de asemenea, suntem convinși că Guvernul are resursele și instrumentele necesare reducerii la minimum a efectului economic al coronavirusului asupra întregului sector din aviație, extrem de puternic afectat în acest context, se arată în scrisoarea semnată de președintele Asociației, Dorin Ivașcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel