Operațiune secretă. De ce strânge Google date medicale
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Presa susține că operațiunea este ilegală
Presa susține că operațiunea este ilegală
Google strânge date privind starea de sănătate a milioane de americani pentru programul său secret Project Nightingale, scrie The Wall Street Journal. Potrivit cotidianului, campania se derulează în 21 de state ale țării. 

Datele strânse de angajații Google vizează rezultatul analizelor efectuate de americani, tipul acestora, diagnosticurile stabilite de medici, fisele de spitalizare și alte informații cu caracter privat privind starea de sănătate a cetățenilor Statelor Unite, detaliază WSJ. În cadrul acestui program, compania colaborează cu organizația medicală neguvernamentală Ascension, din Saint-Louis.

Informațiile astfel obținute vor fi folosite de Gooble pentru crearea unor carduri medicale, care vor include date complete despre proprietarii acestora, adică nu numai indicatori medicali, dar și numele, data nașterii și alte asemenea date. The Wall Street Journal subliniază, totodată, că nici pacienții, nici personalul policlinicilor și spitatelor nu au fost avetizați în legătură cu această operațiune de strângere de date.

Citește și Google pregătește o nouă lovitură

Cotidianul american susține că acces la informații referitoare la starea de sănătate a numeroși americani dețin cel puțin 150 de angajați ai Google. Juriștii companiei afirmă că nu este nimic anormal, pentru că întreaga operațiune se bazează pe o lege referitoare la schimbul de informații și asigurările de sănătate. WSJ arată însă că respectivul act normativ permite un astfel de schimb numai între spitale și partenerii de afaceri și exclusiv în vederea îndeplinirii obligațiunilor medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel