OneWeb intră în faliment. Sateliți, lăsați fără stăpân
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
OneWeb a plasat recent 74 de sateliți pe orbită
OneWeb a plasat recent 74 de sateliți pe orbită
Operator de sateliți, compania OneWeb, susținută de SoftBank Group Corp, a anunțat că intră în faliment. O parte dintre angajați vor fi concediați. 

OneWeb, întreprindere cu sediul la Londra și care a lansat ultimul său lot de sateliți Internet de mare viteză în urmă cu o săptămână, a depus la un tribunal din statului New York, cererea de intrare în faliment.

Demersul survine la capătul unor eforturi eșuate de a obține un sprijin financiar suplimentar din partea SoftBank, unul dintre principalii creditori ai companiei. Refuz explicat, în mare parte, de ”haosul din economie” generat în lumea întreagă de pandemia de coronavirus.

Citește și Rusia. Misterioasele cercuri de la lacul Baikal. Ce ascund

OneWeb a plasat deja pe orbita joasă a Pământului 74 de sateliți și intenționa să ofere internet de mare viteză în zona arctică în cursul acestui an. Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla cu aceste aparate.

La fel cum nu este încă foarte clar dacă OneWeb a depus, odată cu cererea de intrare în faliment, și un plan de restructurare. Oricum, necazurile firmei vor consolida, pe această piață considerată până de curând extrem de promițătoare din punctul de vedere al profiturilor, constelațiilor Starlink și SpaceX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel