OMV Petrom: Vom colabora cu orice guvern, dar avem nevoie de predictibilitate
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Christina Verchere, CEO al OMV Petrom
Christina Verchere, CEO al OMV Petrom
OMV Petrom va continua să colaboreze cu persoanele numite în funcţiile guvernamentale, însă este nevoie de predictibilitate pentru ca proiectele majore, precum extracţia gazelor din Marea Neagră, să meargă mai departe, a afirmat, vineri, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă.

Ea a participat la debutul şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când a fost listată compania. Verchere a fost întrebată de jurnalişti dacă planurile companiei de extracţie a gazelor din Marea Neagră sunt afectate de criza politică de la nivel guvernamental.

"Nu activez în politică, ci în business, şi am lucrat toată cariera mea în sectorul de petrol şi gaze, în toată lumea. Unul din lucrurile fundamentale atunci când lucrezi în upstream este că lucrezi cu guvernele. Ce faci de fapt, este să colaborezi cu oamenii care sunt în acele funcţii, pentru a te asigura că îţi faci treaba. România decide pe cine pune în acele funcţii şi noi vom colabora cu acei oameni. Avem nevoie de predictibilitate şi de parteneri în acele funcţii cu care să discutăm şi vom continua să facem aceste lucruri aici, în România", a răspuns reprezentanta companiei.

Potrivit acesteia, pentru viitor, companiile petroliere trebuie să ia în calcul schimbarea mixului energetic.

"Cred că toate companiile de petrol şi gaze analizează ce va aduce viitorul. Societatea aşteaptă multe lucruri. În primul rând, este important să livrăm energia care este necesară zi de zi şi este ceva ce facem foarte bine, dar cum putem fi siguri că vom putea face asta şi mâine şi peste 20 de ani? Recunoscând că mixul energetic se schimbă şi trebuie să fim siguri că vom putea face faţă, pentru acţionari şi pentru societate", a susţinut Verchere.

Ea a arătat că OMV Petrom lucrează în prezent la definitivarea unei strategii pentru 2030. "Aici vom arăta planurile noastre în privinţa tranziţiei energetice. Pentru România, rolul gazului este foarte important în tranziţia energetică, pentru atingerea ţintelor din Fit for 55 şi 2050", a precizat şefa Petrom.

Citește și Ne așteaptă CEA MAI SCUMPĂ IARNĂ energetică

Verchere a arătat că este crucial pentru România să meargă mai departe cu proiectele de gaze din Marea Neagră. "Din ceea ce ni s-a spus, Legea offshore va fi aprobată în acest an şi avem nevoie să fie aprobată în acest an", a completat ea.

n ceea ce priveşte includerea companiei în indicele FTSE Russel, Verchere a menţionat că doar anunţul a dus la creşterea cu 8,5% a acţiunilor OMV Petrom în acea săptămână. "Abia pe 20 septembrie se va întâmpla efectiv. Va aduce mai multă lichiditate, ceea ce este foarte bine pentru piaţă. Este important şi pentru România, pentru că vedem mai multe companii româneşti incluse în acest indice, ceea ce va aduce mai mulţi investitori pentru România", a arătat ea. Acţiunile companiei se tranzacţionează sub simbolul bursier SNP din 3 septembrie 2001.

OMV Petrom furnizează circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al ţării şi până la 10% din producţia de electricitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel